• David Andahl a obținut aproape 36% din voturi
  • Alegerea sa a fost posibilă pentru că în America votul prin corespondeță începe cu 40 de zile înainte de data alegerilor, respectiv 3 noiembrie
  • Bărbatul avea 55 ani și s-a infectat în timpul campaniei electorale

Un republican din Dakota de Nord a câștigat un loc în Camera Reprezentanților, cu toate că el a murit acum aproape o lună după ce a suferit complicațiilor din cauza COVID-19, scrie Politico.

David Andahl s-a infectat cu coronavirus în timp ce se afla în campania electorală, iar mai apoi, în 5 octombrie a murit din cauza complicațiilor aduse de COVID-19. El avea 55 de ani.

Câștigarea alegerilor a fost posibilă prin faptul că în America este posibil votul prin corespondență, iar acesta a început cu 40 de zile înainte de data alegerilor din 3 noiembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dakota de Nord a cunoscut o creștere uriașă a cazurilor în ultima lună. Este în topul american înregistrând 100.000 de cazuri noi, Andahl obținând aproape 36% din voturi.

Și în România a avut loc o situație similară. La Deveselu, oamenii l-au ales în funcția de primar pe un candidat care a murit înaintea alegerilor locale. Povestea sa a făcut înconjurul lumii.