• Zaur Aliyev a fost condamnat la șase ani din pedeapsa de 18 ani de închisoare, în cadrul unui program prin care chiar și criminalii își schimbă pedeapsa pentru că și-au riscat viața în război.
  • El a decis să fugă” conform unei surse, care a spus că luptătorii l-au prins rapid pe Aliyev și a fost împușcat”.
  • El ispășise o pedeapsă de lungă durată, s-a înscris în PMC Wagner și a fost ucis de oamenii lui Prigozhin în timp ce încerca să scape”, a relatat Telegram VChK-OGPU .

Zaur Aliyev a fost condamnat la șase ani din pedeapsa de 18 ani de închisoare, dar în cadrul unui program prin care chiar și criminalii își schimbă pedeapsa pentru că și-au riscat viața în război, a fost „împușcat după ce a încercat să plece”.

El a fost condamnat în cadrul unui program controversat care prevede că ucigașii, condamnații înrăiți, precum și alți deținuți pot să se înscrie și să meargă la luptă.

La eliberare, aceștia trebuie să petreacă cel puțin șase luni pe front, luptând pentru compania militară privată Wagner, care lucrează îndeaproape cu Ministerul Apărării al lui Putin. Dacă rămân în viață, restul sentinței lor este șters și sunt grațiați în mod oficial de către președintele rus.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Zeci de mii de condamnați ar fi fost eliberați din celulele închisorilor rusești pentru a lupta împotriva Ucrainei, dar acum canalul Telegram VChK-OGPU a raportat că Aliyev – poreclit Zaika sau iepure – a încercat să fugă din poziția sa de pe linia frontului.

El a decis să fugă” conform unei surse, care a spus că luptătorii l-au prins rapid pe Aliyev și a fost împușcat”. Wagner a fost fondat de un apropiat al lui Putin, Evgheni Prigojin, care distribuie propagandă pro-Kremlin pe rețelele sociale din Rusia și din străinătate.

El ispășise o pedeapsă de lungă durată, s-a înscris în PMC Wagner și a fost ucis de oamenii lui Prigozhin în timp ce încerca să scape”, a relatat canalul. Înainte de condamnarea sa, Aliyev era văzut ca liderul unuia dintre cele mai puternice clanuri criminale azere din Moscova.

El a fost reținut de ofițerii Departamentului de Investigații Penale din Moscova în noiembrie 2014. Operațiunea specială a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor din cadrul Detașamentului Special de Reacție Rapidă al Rusiei.

Odată reținut, el a fost bătut la ordinul unui lider al unei bande rivale. În 2016, Aliyev a fost condamnat de Tribunalul din Moscova la 18 ani de închisoare pentru jaf, răpire și extorcare.

Disperarea lui Putin de a recruta soldați pentru război a făcut ca lui Aliyev să i se permită să iasă din închisoare pentru a lupta, în ciuda faptului că a executat doar o treime din pedeapsa de 18 ani, s-a raportat.

Prigozhin – poreclit bucătarul” lui Putin – a avertizat luna trecută deținuții că evadații vor fi executați, deși astfel de omoruri par a fi în afara legii.

Primul păcat este dezertarea. Nimeni nu dezertează, nimeni nu renunță, nimeni nu se predă”, le-a spus el colegilor de detenție în timpul unei campanii de recruta. Veți fi învățați ce trebuie să faceți în ceea ce privește predarea. Al doilea păcat este alcoolul și drogurile în zona de război. Al treilea păcat este marotajul – aceasta include contactele sexuale cu femeile, bărbații, flora, fauna, oricine din zonă. Vârsta minimă pe care o luăm este de 22 de ani, cea maximă este de 50 de ani, iar o formă fizică bună este obligatorie”.