Un consilier USR PLUS iese din rând. Ana Ciceală anunță că va vota proiectul de buget al lui Nicușor Dan

Ana Ciceală, alături de Nicușor Dan. Ana Ciceală, alături de Nicușor Dan. Foto: Facebook
  • Bugetul Capitalei propus de Nicuşor Dan este blocat de consilierii USR PLUS, care susţin că cifrele sunt nerealiste şi umflate în mod populist
  • Consilierul general Ana Ciceală spune că este în minoritate faţă de colegii ei de partid: „A fost dezbătut şi sunt pentru votul acestui buget”.
  • Miercuri dimineață, Nicușor Dan s-a împotrivit propunerii USR PLUS de retragere de pe ordinea de zi a proiectului bugetului Capitalei.

Ana Ciceală nu împărtăşeşte opinia majoritară a colegilor săi de partid din CGMB pe tema bugetului Capitalei.

„Eu sunt în minoritate faţă de colegii mei în ceea ce priveşte votul bugetului Capitalei, de fapt faţă de unii dintre colegii mei. Am formulat amendamente zilele trecute, am participat de asemenea, fiind membru în Comisia de Buget a CGMB, la nenumărate şedinţe de comisie în ultimele zece zile, cred că au fost peste 33 de ore de Comisie de Buget, în care s-au dezbătut bugetele tuturor instituţiilor subordonate şi direcţiilor din Primărie. Consider că acest buget a fost dezbătut, am formulat amendamente pe care le voi susţine şi în plen şi sunt pentru votul acestui buget, chiar dacă majoritatea din Birourile Municipale reunite USR PLUS Bucureşti şi dintre consilierii generali sunt se pare împotrivă”, spune la RFI Ana Ciceală.

Întrebată dacă opinia sa privind bugetul Capitalei este împărtăşită de alţi consilieri generali USR PLUS, ea a răspuns: „Din câte ştiu eu, da, dar este minoritară această opinie”.

Ana Ciceală speră ca blocajul pe tema bugetului Capitalei să fie depăşit.

„Mă aştept ca toată lumea să-şi respecte jurământul făcut în urmă cu şase luni şi anume să-şi îndeplinească mandatul, gândindu-se la binele locuitorilor municipiului Bucureşti”, conchide Ciceală

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut Nicuşor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

În replică, consilierii PNL au anunţat că susţin proiectul iniţiat de Nicuşor Dan.