• Un nou-născut a fost găsit vineri de către cinci adolescenți într-o zonă izolată a satului Sosnovka.
  • Bebelușul a fost transportat de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale.
  • Părinții unuia dintre adolescenții care au găsit fetița intenționează să o adopte dacă familia sa nu va putea fi găsită.

Un copil a fost găsit de către cinci adolescenți, fiind abandonat la -20 de grade, pe un drum izolat din apropierea satului Sosnovka, Siberia.

Nou-născutul a fost găsit într-o cutie de ouă pe un drum izolat din apropierea satului Sosnovka, în afara orașului Novosibirsk, potrivit rapoartelor locale.

Fetița a fost dusă de urgență la spital de către unul dintre părinții adolescenților. Ulterior, micuța a fost declarată sănătoasă. Poliția care o caută pe mamă a deschis o anchetă penală pentru tentativă de ucidere a unui minor, informează BBC.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Tatăl unuia dintre adolescenți, Dmitri Litvinov, a declarat pentru ziarul rusesc NGS că cei cinci prieteni ieșiseră la o plimbare în ziua Crăciunului ortodox.

Era deja întuneric, ei își luminau telefoanele, uitându-se la ce era în cutie. Înăuntru se afla o fetiță lăsată cu o pătură asemănătoare unei cârpe și un biberon.” a spus tatăl unui dintre adolescenți, Dmitri Litvinov.

El și soția sa, Anna au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Aceștia au dus copilul cu mașina la un spital din oraș.

Teama era că fetița, despre care se crede că avea aproximativ trei zile când a fost găsită, ar fi putut suferi degerături și nu va supraviețui.

Fetița ar putea fi adoptată, dacă familia sa nu va fi găsită

Conform unei declarații a ministerului regional al sănătății, la sosirea la spital, un medic a examinat rapid bebelușul și i-a încălzit rapid membrele. Ulterior, s-a constatat că fetița este sănătoasă. Aceasta a fost transferată la un spital pentru copii, unde este îngrijită în prezent.

Mama adolescentului care a însoțit bebelușul la spital a declarat pentru NGS că, atât ea, cât și mulți dintre angajații spitalului au plâns când au aflat că bebelușul este sănătos.

Cuplul, care are deja trei fii intenționează să adopte bebelușul găsit, în cazul în care familia copilului nu va putea fi găsită, relatează BBC.

NGS relatează că, în cazul în care rudele nu sunt găsite, noii părinți trebuie să strângă documente și să urmeze cursuri speciale înainte să li se permită să adopte.