Un cunoscut politician britanic demisionează din Guvern după ce s-a îmbătat şi a pipăit bărbaţi

Chris Pincher
  • Chris Pincher a demisionat din guvern după ce un ziar a anunţat că a pipăit doi bărbaţi la un club privat.
  • The Sun a relatat despre demisie, spunând că acesta era băut la Carlton Club când ar fi agresat alţi doi invitaţi de sex masculin.
  • Pe lângă acesta, zeci de persoane se aflau miercuri seara în acel club.

Un cunoscut politician britanic a demisionat din Guvern după ce un ziar a scris despre el că s-a îmbătat şi a pipăit doi bărbaţi într-un club privat, potrivit BBC.

Şeful adjunct al conservatorilor, Chris Pincher, a demisionat din guvern, după ce un ziar a anunţat că a pipăit doi bărbaţi la un club privat. În scrisoarea sa de demisie, el i-a spus premierului că „a băut mult prea mult şi „s-a făcut de râs.

„Aseară am băut mult prea mult. Cred că ceea ce trebuie făcut în aceste circumstanţe este ca eu să demisionez din funcţie. Îţi datorez ţie şi oamenilor cărora le-am provocat supărare, să fac acest lucru… A fost onoarea vieţii mele să servesc în guvernul Majestăţii Sale, a scris politicianul în scrisoarea adresată premierului Boris Johnson.

Martorii au declarat pentru BBC că, miercuri seara, acesta a fost văzut „extrem de beat” la Carlton Club, clubul membrilor Partidului Conservator din Londra.

Ziarul The Sun a relatat primul despre demisie, spunând că acesta era băut la Carlton Club când ar fi agresat alţi doi invitaţi de sex masculin. Mai mulţi colegi de partid au contactat biroul de conducere al conservatorilor pentru a se plânge de comportamentul lui Pincher, potrivit ziarului.

Zeci de persoane se aflau miercuri seara în clubul privat, inclusiv alţi parlamentari, miniştri, oficiali şi persoane care lucrează în domeniul relaţiilor publice, potrivit BBC.

O sursă de rang înalt din Downing Street l-a descris pe Pincher ca fiind un conservator loial care a recunoscut că s-a comportat greşit. Sursa a mai spus că Pincher va rămâne parlamentar.