• Comitetul pentru schimbări climatice este un organism independent, înființat în temeiul legii privind schimbările climatice din 2008.
  • Președintele comisiei a spus că este foarte îngrijorat de faptul că nu există un program convingător pentru punerea în aplicare a politicilor.
  • Parlamentarul Richard Thomson susține că guvernul britanic nu se mișcă suficient de repede în aceste probleme importante.

Richard Thomson, deputat din Gordon, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la raportul independent al Comitetului pentru schimbări climatice privind programele guvernului britanic pentru a atinge nivelul zero net, care a constatat eșecuri majore în programele de realizare a obiectivelor climatice ale Regatului Unit.

Scopul Comitetului pentru schimbări climatice este de a consilia guvernul britanic și guvernele naționale cu privire la obiectivele privind emisiile și de a raporta Parlamentului britanic despre progresele înregistrate în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și pregătirea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Comentând raportul, Thomson a declarat: Deși este clar că se pot și trebuie să se facă mult mai multe pentru a combate schimbările climatice, acest raport privind progresele înregistrate până în prezent de guvernul britanic în ceea ce privește acțiunile întreprinse până în prezent pentru a atinge nivelul zero net reprezintă un motiv real de îngrijorare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Președintele comisiei, care este un fost secretar de stat conservator pentru mediu, a declarat presei că este foarte îngrijorat de faptul că nu există un program convingător pentru punerea în aplicare a politicilor și că nu crede că guvernul britanic se mișcă suficient de repede în aceste probleme importante.

Raportul însuși afirmă că opțiunile cu emisii reduse de dioxid de carbon rămân la început și că politica guvernului britanic nu a început încă să ghideze acțiunile promise din sectorul privat. În timp ce președintele comisiei critică pe bună dreptate lipsa unei politici raționale a guvernului britanic în ceea ce privește izolarea locuințelor și a declarat că este scandalos că încă se construiesc locuințe care nu acordă prioritate izolării și care vor avea nevoie de modernizare, acest lucru contrastează puternic cu declarația guvernului scoțian potrivit căreia locuințele nou construite sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic și cu zero emisii de carbon, a mai spus acesta.

Nu numai că este vital pentru responsabilitățile noastre climatice, dar va contribui la asigurarea costurilor energetice în viitor, care vor fi accesibile. Recenta investiție a guvernului scoțian de cel puțin 1,8 miliarde de lire sterline în strategia privind căldura în clădiri va contribui la realizarea acestui obiectiv. Ceea ce este necesar din partea guvernului britanic este un plan credibil pentru a asigura un viitor net zero și rezilient la schimbările climatice pentru generațiile viitoare, a încheiat parlamentarul.