• Unul dintre salvatorii din Kârgâzstan a declarat că echipa a găsit cadavrele a doi copii morți.
  • Anadolu a relatat ulterior că aceștia erau copiii lui Samir Muhammad și Ragda Accar.
  • Operațiunile de căutare și salvare continuă în Turcia.

Un cuplu și fiul lor au fost scoși în viață de sub o clădire de apartamente prăbușită la mai bine de 12 zile după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a devastat părți din Turcia și Siria, deși copilul a murit ulterior la spital, a anunțat sâmbătă presa de stat turcă.

O echipă de căutare străină din Kârgâzstan i-a salvat pe Samir Muhammed Accar, în vârstă de 49 de ani, pe soția sa, Ragda, în vârstă de 40 de ani, și pe fiul lor în vârstă de 12 ani, în timp ce săpau printre dărâmăturile clădirii de apartamente din orașul Antakya din sudul Turciei, a precizat agenția de presă de stat Anadolu.

Ei au fost scoși în jurul orei locale 11:30, adică la 296 de ore după cutremurul din 6 februarie, și au fost transferați rapid în ambulanțe. Imaginile televizate arată cum medicii fixează o perfuzie la brațul bărbatului în timp ce acesta se afla pe o targă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Unul dintre salvatorii din Kârgâzstan a declarat că echipa a găsit, de asemenea, cadavrele a doi copii morți. Anadolu a relatat ulterior că aceștia erau, de asemenea, copiii lui Samir Muhammad și Ragda Accar.

În timpul unei vizite în Antakya, capitala provinciei Hatay, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că tatăl era conștient și era tratat la Spitalul Universitar Mustafa Kemal. Anadolu a publicat fotografii care arată personalitatea americană de televiziune și fost candidat la Senatul SUA, Mehmet Oz, vizitându-l pe bărbatul aflat în convalescență.

Relatând conversația lor, Anadolu a declarat că Samir Muhammed Accar a descris cum a supraviețuit calvarului bându-și propria urină. De asemenea, el i-a spus lui Dr. Oz că copiii săi au răspuns la vocea sa în primele două sau trei zile, dar că nu a mai auzit nimic după aceea.

Provincia Hatay, unde se află Antakya, a fost una dintre zonele cele mai afectate de cutremurul care a ucis cel puțin 40.642 de persoane în Turcia și 3.688 în Siria.

Operațiunile de căutare și salvare continuă în Turcia, deși șeful agenției de intervenție în caz de dezastre din țară a declarat că acestea se vor încheia duminică.