• Un cuplu din Australia a primit o amendă uriașă și interdicția de a mai avea animale de companie timp de trei ani.
  • Decizia a venit după cei doi câini au fost supuși unei diete vegane.
  • Organizația caritabilă a confiscat cei doi câini subnutriți anul trecut, după mai multe săptămâni de investigații.

Un cuplu din Australia a decis să hrănească cei doi căței cu hrană vegană, iar pentru acest lucru a fost amendat și a primit interdicția de a mai avea animale de companie timp de trei ani. Potrivit Daily Mail, Megan Prince și partenerul ei, James McKenzie, au primit o amendă de 4.500 dolari australieni, plus costurile intervențiilor veterinare, după ce câinii au ajuns la clinică într-o stare precară.

Însă, în momentul în care inspectorul responsabil de bunăstarea animalelor, din cadrul „Societății Regale de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale” i-a cerut socoteală în acest caz, proprietara patrupezilor l-a acuzat că personalul organizației „mănâncă animale ucise”, după mai multe săptămâni de investigații. „Mănâncaţi animale ucise, nu veţi fi niciodată ca noi – suntem vegani și iubim animalele”, a spus McKenzie personalului RSPCA în timp ce aceștia salvau puii grav bolnavi. (ATENȚIE – Imagini care vă pot afecta emoțional)

Hrăniți cu linte, orez, paste, quinoa și cereale

Cei doi câini din rasa Bull Arab erau subnutriți, iar organizația caritabilă a dispus la confiscarea lor, după mai multe săptămâni de investigații. Din imaginile publicate de sursa citată se poate vedea că cei doi pui nu puteau să se ridice în picioare. Imediat după ce au fost luați din grija cuplului, câinii au fost puși în grija unui veterinar, deoarece au nevoie de tratament de urgență.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Unul dintre ei, Roo, era rănit la picior, iar cuplul a încercat să-i trateze rana cu un ghips impovizat, făcut în casă, în urma informațiilor de pe internet. Câinele era subnutrit și avea și răni în zona abdomenului, cauzate de frecția ghipsului. În final, Roo a fost eutanaziat, după sfaturile a trei medici veterinari care au constat că viața îi va fi afectată de durerea permanentă.

Celălalt cățel, Ula, a fost salvat și a fost adoptat. Cuplul din Australia a recunoscut că îi hrănea pe cei doi câini cu linte, orez, paste, quinoa și cereale, alimente ce indică o dietă vegană.