• Cutremurul a fost estimat la o adâncime de 10 km.
  • Nu există nicio amenințare de tsunami pentru partea continentală a Noii Zeelande și Australiei.
  • „Se prognozează valuri tsunami mai mici de 0,3 m deasupra nivelului mareei pentru coastele din Fiji, Noua Zeelandă și Tonga”.

Regiunea insulelor Kermadec din Noua Zeelandă a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, a anunțat joi Institutul Geologic al SUA (USGS).

Cutremurul a fost estimat la o adâncime de 10 km, a adăugat agenția. Emițând o alertă de valuri periculoase pentru unele coaste, US Tsunami Warning System a declarat că „valuri tsunami care ating 0,3 m până la 1 m deasupra nivelului mareei sunt posibile pentru unele coaste din Insulele Kermadec.

„Se prognozează valuri tsunami mai mici de 0,3 m deasupra nivelului mareei pentru coastele din Fiji, Noua Zeelandă și Tonga”.

Cu toate acestea, Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (Nema) și Biroul de Meteorologie au confirmat că nu există nicio amenințare de tsunami pentru partea continentală a Noii Zeelande și Australiei.

„Nu există nicio amenințare de tsunami pentru Noua Zeelandă în urma cutremurului de M7,0 produs în sudul Insulelor Kermadec”, a declarat joi Protecția Civilă din Noua Zeelandă. „Amintiți-vă, dacă un cutremur este lung sau puternic, plecați”, au precizat aceștia.