• Adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă a fost declarat persona non grata
  • Diplomatul are la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi teritoriul rus
  • Decizia a venit ca răspuns la acțiunea similiară a României

Adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă a fost declarat persona non grata. Diplomatul are la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi teritoriul rus.

Decizia a venit ca răspuns la acțiunea similiară a României

Rusia anunțase, la sfârșitul lunii aprilie, că decizia de expulzare a diplomatului rus din România este una „neprietenoasă” și va lua măsuri similiare ca răspuns.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat acest eveniment prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul de presă din partea MAE

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.”

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Se pot întâmpla incidente, dar nu pot duce la conflict. Există această hărțuire, mai ales în spațiul aerian, dar nu pot duce la declanșarea unui război. Nu suntem în pragul unui război. Suntem într-un război rece revenit. Trebuie să ne pregătim pentru apărare.”