• Medicul Radu Vrăcioiu a fost condamnat pentru luare de mită.
  • Vrăcioiu i-a spus unei paciente că nu urcă la operație pentru 200 de lei.
  • Unul dintre numele cele mai răsunătoare este cel al medicului Gheorghe Burnei, condamnat la doi ani și jumătate cu executare.

Încă un doctor este condamnat pentru mită. Colonelul Radu Viorel Vrăcioiu, medic la Spitalul Militar din București, a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare.

Acesta i-a reproșat unei paciente că i-a dat prea puțină șpagă, spunându-i că pentru 200 de lei nici nu intră în sala de operații. A fost organizat un flagrant și acum va fi supravegheat timp de trei ani. Va face 60 de zile de muncă în folosul comunității și doi ani nu mai are voie să lucreze în sistemul de stat.

Este doar încă un nume din lista doctorilor care au luat bani de la cei mai vulnerabili oameni, cei bolnavi. Unul dintre numele cele mai răsunătoare este cel al medicului Gheorghe Burnei, condamnat la doi ani și jumătate cu executare. De-a lungul anilor, au fost sute de dosare deschise pe numele medicilor care au pretins sau nu au pretins bani de la pacienți, dar au luat mită.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Prinși în flagrant pentru luare de mită, unii dintre ei au inventat scuze hilare. Un ginecolog din Tulcea a spus că plicul i-a fost introdus cu forța în buzunar.

Înainte să învețe să își trateze pacienții, medicii români învață să dea șpagă, ca să își ia examele. Trei profesori la facultăți de medicină au fost trimiși în judecată luna trecută.

Iar medicul Carmen Dorobăț de la Iași a fost condamnată la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru că a primit bani de la peste 100 de studenți ca să îi treacă la examene.