• Se introduc noi pedepse pentru cei care maltratează animalele.
  • Camera Deputaților a adoptat actul normativ prin care se modifică legea privind protecția animalelor cu 281 voturi „pentru”,
  • Uciderea cu intenție și zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Potrivit unui proiect de lege, adoptat de către deputați și care merge spre promulgare, maltratarea animalelor de companie, uciderea cu intenție și zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Camera Deputaților a adoptat actul normativ prin care se modifică legea privind protecția animalelor cu 281 voturi „pentru”, scrie Agerpres. Aceasta este camera decizională, astfel că proiectul merge spre promulgare. Ceea ce au introdus nou deputații în lege este o parte ce privește zoofilia. Acțiune care este considerată cruzime față de animale. Violența asupra animalelor este din ce în ce mai răspândită, astfel s-au luat măsuri pentru stoparea actelor de cruzime.

Se introduce pedeapsa cu închisoare pentru cei ce maltrateaza animale. Uciderea lor cu intentie, schingiuirea, organizarea luptelor între ele sau cu ele și zoofilia sunt infracțiuni ce se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În cadrul Poliției Române s-au introdus noi norme. Daca polițiștii constată, în timp ce își desfășoara atribuțiile de serviciu, un animal aflat în pericol, trebuie sa emită ordin de deplasare a acestuia către adapost. Animalele sunt adăpostite timp de 45 de zile sau sunt încredințate unei asaociații pentru protectia animalelor. În ajutorul necuvâtătoarelor este recomandat ca medicalul veterinar să le consulte mai întâi.