• Un pakistanez care locuiește în SUA a mers la Ambasada Turciei pentru a dona, în mod anonim, 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurului.
  • Premierul pakistanez s-a declarat „profund mișcat” de acest gest.
  • Bilanțul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade a depășit 28.000 de persoane în acest weekend.

Un pakistanez a cărui identitate nu a fost dezvluită a mers la ambasada Turciei din SUA şi a donat 30 de milioane de dolari victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria, potrivit premierului pakistanez Shehbaz Sharif, care a anunţat informaţia pe Twitter sâmbătă, potrivit Insider.

„Profund mişcat de exemplul unui pakistanez anonim care a intrat în ambasada Turciei din SUA şi a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurului din Turcia şi Siria”, a scris premierul pakistanez Shehbaz Sharif într-o postare pe Twitter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

El a spus că „acte de filantropie atât de glorioase permit omenirii să triumfe când şansele sunt aparent insurmontabile” .

Pakistanul a trimis în Turcia două avioane C-130 Hercule cu echipe de căutare şi salvare, care includ medici, câini şi personal de îngrijire.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a avut de asemenea convorbiri telefonice cu premierii turci şi sirieni şi i-a asigurat că Pakistanul va acorda tot ajutorul posibil victimelor.

În zorii zilei de 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a lovit sudul Turciei și nordul Siriei, urmat câteva ore mai târziu de un altul cu magnitudinea de 7,6 și de zeci de replici, provocând pierderi uriașe de vieți omenești și de bunuri în ambele țări.

Bilanțul cutremurului care a lovit Turcia și Siria a crescut la peste 28.000 de morți, conform CNN.