• Gregory Stanton, fondatorul Genocide Watch, este cel care spune că există semne ale unui genocid în India.
  • El avertizează cu privire la acesta și spune că ar putea avea loc curând.
  • Genocidul este un proces, el făcând o paralelă între politicile urmate de premierul Modi și cele ale guvernului Myanmar.

Un genocid al musulmanilor din India ar putea să aibă loc, a avertizat un expert despre care se spune că a prezis masacrul Tutsi din Rwanda cu ani înainte de a avea loc în 1994. Gregory Stanton, fondatorul și directorul Genocide Watch, a declarat, în timpul unei ședințe de informare a Congresului american, că există „semne și procese” timpurii de genocid în statul indian Assam și în Kashmirul administrat de India.

„Avertizăm că genocidul ar putea foarte bine să aibă loc în India”, a declarat Stanton, vorbind în numele organizației neguvernamentale pe care a lansat-o în 1999 pentru a prezice, preveni, opri și căuta responsabilități pentru această crimă.

Stanton a spus că genocidul nu este un eveniment, ci un proces și a făcut o paralelă între politicile urmărite de premierul indian Narendra Modi și politicile discriminatorii ale guvernului din Myanmar împotriva musulmanilor Rohingya în 2017.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Printre politicile pe care le-a citat s-au numărat revocarea statutului de autonomie specială a Kashmirului administrat de India în 2019 – care i-a lipsit pe cașmirieni de autonomia specială pe care o aveau de șapte decenii – și Legea de modificare a cetățeniei din același an, care a acordat cetățenie minorităților religioase, dar i-a exclus pe musulmani.

Stanton, fost profesor de studii și prevenire a genocidului la Universitatea George Mason din Virginia, a declarat că se teme de un scenariu similar cu cel din Myanmar, unde Rohingya au fost mai întâi declarați în mod legal non-cetățeni și apoi expulzați prin violență și genocid.

„Ceea ce ne confruntăm acum este un fel de complot foarte asemănător”, a spus el. Stanton a declarat că ideologia Hindutva este „contrară istoriei Indiei și Constituției indiene și s-a referit la Modi ca la un „extremist care a preluat conducerea guvernului”.

În 1989, Stanton a declarat că l-a avertizat pe președintele de atunci al Rwandei, Juvénal Habyarimana, că „dacă nu faceți ceva pentru a preveni genocidul în țara dumneavoastră, va avea loc un genocid aici în cinci ani”.

Semnalele de avertizare timpurii au fost urmate de masacrul a 800.000 de tutsi și alți rwandezi în 1994. „Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple în India”, a declarat Stanton.