• FBI a efectuat o percheziție aprobată de instanță pe 8 august la locuința lui Trump de la proprietatea Mar-a-Lago.
  • Un purtător de cuvânt al lui Trump a declarat că administrația președintelui american Joe Biden a înarmat aplicarea legii.
  • Ancheta privind documentele este una dintre mai multe probleme juridice cu care se confruntă Trump.

Un fost angajat al lui Donald Trump le-a spus agenților federali că fostul președinte a cerut să fie mutate cutii cu dosare în interiorul reședinței sale din Florida, după ce a primit o citație guvernamentală care cerea returnarea lor, relatează Washington Post.

Mărturia martorului-cheie, împreună cu înregistrările de supraveghere pe care le-a obținut și Departamentul de Justiție, reprezintă unele dintre cele mai solide dovezi cunoscute până în prezent privind o posibilă obstrucționare a justiției de către fostul președinte republican. FBI a efectuat o percheziție aprobată de instanță pe 8 august la locuința lui Trump de la proprietatea Mar-a-Lago din Palm Beach, confiscând peste 11.000 de documente, inclusiv aproximativ 100 marcate ca fiind clasificate.

Angajatul care lucra la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida coopera cu Departamentul de Justiție și a fost intervievat de mai multe ori de agenții federali, a relatat ziarul, citând persoane familiare cu situația. Martorul a negat inițial că a manipulat documente sensibile, iar în conversațiile ulterioare cu agenții a recunoscut că a mutat cutii la cererea lui Trump, a relatat ziarul. Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Un purtător de cuvânt al fostului președinte a declarat că administrația președintelui american Joe Biden a înarmat aplicarea legii.

Fiecărui alt președinte i s-a acordat timp și deferență în ceea ce privește administrarea documentelor, deoarece președintele are autoritatea supremă de a clasifica înregistrările și ce materiale ar trebui să fie clasificate, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Taylor Budowich, pentru ziar. Budowich a acuzat Departamentul de Justiție că a difuzat „informații înșelătoare și false” către mass-media.

Ancheta privind documentele este una dintre mai multe probleme juridice cu care se confruntă Trump, care se gândește dacă va candida din nou la președinție în 2024.