• Hutchinson a declarat că Trump s-a luptat cu agenții Secret Service care au insistat să se întoarcă la Casa Albă în loc să se alăture susținătorilor.
  • Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul unde Congresul se întrunea pentru a certifica victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale.
  • Șeful serviciului de securitate al lui Trump, Robert Engel, și șoferul limuzinei erau pregătiți să depună mărturie sub jurământ că Trump nu s-a năpustit niciodată asupra volanului

Donald Trump a încercat să se agațe de volanul limuzinei sale prezidențiale pe 6 ianuarie 2021, când serviciul său de securitate a refuzat să-l ducă la Capitoliul SUA, unde susținătorii săi se revoltau, a declarat marți un fost consilier.

Președintele de atunci a respins îngrijorările că unii susținători adunați pentru discursul său din fața Casei Albe în acea zi purtau puști de tip AR-15, cerând în schimb securității să nu mai controleze participanții cu magnetometre care detectează metale pentru ca mulțimea să pară mai mare.

Luați nenorocitele alea de încărcătoare; nu sunt aici ca să mă rănească, a declarat în acea dimineață Cassidy Hutchinson, care a fost un consilier de top al șefului de cabinet al lui Trump de la Casa Albă de atunci, Mark Meadows.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Hutchinson, în mărturia din cea de-a șasea zi de audieri în Camera Reprezentanților cu privire la asaltul mortal din 6 ianuarie de la Capitoliu comis de adepții lui Trump, a declarat că discuția i-a fost transmisă de Tony Ornato, un înalt oficial al Secret Service care era șeful adjunct al personalului lui Trump pentru operațiuni.

New York Times și NBC, citând surse din cadrul Secret Service, au declarat că șeful serviciului de securitate al lui Trump, Robert Engel, și șoferul limuzinei erau pregătiți să depună mărturie sub jurământ că Trump nu s-a năpustit niciodată asupra volanului. Engel era în cameră când Ornato a transmis povestea, a declarat Hutchinson.

Citând conversația sa cu Ornato, Hutchinson a declarat că Trump s-a luptat cu agenții Secret Service care au insistat să se întoarcă la Casa Albă în loc să se alăture susținătorilor care au luat cu asalt Capitoliul unde Congresul se întrunea pentru a certifica victoria democratului Joe Biden asupra sa în alegerile prezidențiale.

Susținătorii lui Trump au fost stârniți de afirmațiile sale false că înfrângerea sa în alegerile din 2020 a fost rezultatul unei fraude I’m the effing president. Duceți-mă la Capitoliu acum”, a citat Hutchinson un Trump înfuriat. Ea a spus că Trump a încercat de pe bancheta din spate să apuce volanul vehiculului prezidențial puternic blindat și s-a năpustit furios asupra unui oficial al Secret Service.

Trump a negat relatările acesteia cu privire la acțiunile sale.

Povestea ei falsă potrivit căreia am încercat să apuc volanul limuzinei Casei Albe pentru a o dirija spre clădirea Capitoliului este bolnavă și frauduloasă, a scris Trump pe Truth Social, aplicația sa de socializare.