• Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, devine, de asemenea, al doilea model din aceeași reclamă care susține că fotografia sa a fost folosită fără permisiune.
  • Campania realizată de Ministerul spaniol al Egalității a fost descrisă de un politician spaniol ca subliniind mesajul că toate corpurile sunt corpuri de plajă.
  • Nyome Nicholas-Williams a declarat pe Instagram că această campanie i-a folosit fotografiile fără consimțământul ei.

Un influencer britanic spune că a tremurat de furie după ce a descoperit că guvernul spaniol i-a folosit imaginea pentru o campanie guvernamentală de promovare a pozitivismului corporal – dar i-a eliminat piciorul protetic.

Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, devine, de asemenea, al doilea model din aceeași reclamă care susține că fotografia sa a fost folosită fără permisiune. Într-o înregistrare video de pe Instagram, ea a spus: Nici nu știu cum să explic cât de multă furie simt acum. Un lucru este folosirea imaginii mele fără permisiunea mea, dar este altceva să-mi editezi corpul.

Ea a spus că a aflat despre campanie abia când prietenii i-au trimis un mesaj în legătură cu aceasta și a descris reacția ei când și-a văzut imaginea, preluată de la una dintre postările sale de pe Instagram, în partea din stânga jos a reclamei. Fotografia fusese editată pentru a elimina piciorul ei protetic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Campania realizată de Ministerul spaniol al Egalității a fost descrisă de un politician spaniol ca subliniind mesajul că toate corpurile sunt corpuri de plajă. Aceasta implică imagini decupate ale unui grup divers de femei așezate pe o plajă, peste care se suprapune un text pe care scrie: Vara este și a noastră. Bucurați-vă de ea cum, unde și cu cine doriți. Piciorul lui Green-Lord a fost amputat după ce a fost lovită de un taxi în timp ce se afla în vacanță la New York în 2013.

La propriu, nici nu știu ce să spun, dar este mai mult decât greșit, a declarat influencerul despre campania guvernului spaniol. Ea este al doilea model care a semnalat faptul că fotografiile sale au fost folosite fără permisiune.

La începutul acestei săptămâni, un alt model britanic și influencer pe rețelele de socializare, Nyome Nicholas-Williams, a declarat pe Instagram că această campanie i-a folosit fotografiile fără consimțământul ei. Ea a scris: Așa că tocmai mi s-a trimis asta… imaginea mea este folosită de guvernul spaniol într-o campanie, dar nu mi-au cerut să-mi folosească imaginea sau asemănarea! O idee grozavă, dar o execuție proastă!

Având în vedere controversa – justificată – privind drepturile de imagine din ilustrație, am decis că cea mai bună modalitate de a repara daunele care ar fi putut rezulta din acțiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru această lucrare și să dau părți egale persoanelor din poster, a declarat ea, citată de BBC News. Guvernul spaniol nu a emis încă nicio declarație cu privire la această controversă.