• Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că ne vom lupta în 2025″, a declarat generalul Minihan în memorandum.
  • Generalul, în intenția sa de comandant”, a mai afirmat că aceasta este prima din cele 8 directive lunare din partea mea” și a adăugat că acestea nu sunt negociabile”.
  • Echipa lui Xi, motivul și oportunitatea sunt toate aliniate pentru 2025″, a spus el.

Un general cu patru stele din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA a declarat că Washingtonul se așteaptă la un potențial război cu China în 2025 și le-a cerut comandanților săi să se pregătească pentru luptă țintind „la cap”.

Generalul Mike Minihan, șeful Comandamentului Mobilității Aeriene, a declarat că principalul obiectiv al SUA ar trebui să fie descurajarea și, dacă este necesar, înfrângerea” Chinei, într-un memorandum intern șocant semnat de el și confirmat ca fiind autentic de Pentagon.

Memorandumul, care a circulat pe rețelele de socializare, a fost raportat pentru prima dată de NBC News și este datat 1 februarie anul acesta. Acesta conține mai multe indicații, inclusiv cele intitulate starea finală” și risc”, și, de asemenea, proiectează obiective din februarie până în aprilie anul acesta.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că ne vom lupta în 2025″, a declarat generalul Minihan în memorandum și și-a expus raționamentul pentru prezicerea unui potențial conflict. El a spus că China va fi cu ochii pe alegerile prezidențiale din Taiwan de anul viitor deoarece acestea îi vor oferi lui Xi Jinping un motiv pentru a intensifica agresiunea militară în regiune, iar alegerile prezidențiale din SUA din același an îi vor oferi președintelui chinez o Americă distrasă”.

Echipa lui Xi, motivul și oportunitatea sunt toate aliniate pentru 2025″, a spus el. În cadrul indicatorului starea finală”, generalul a cerut o echipă de manevră a Forțelor Întrunite fortificată, pregătită, integrată și agilă” pentru a lupta și a învinge în interiorul primului lanț de insule”.

Nu este clar exact la ce lanț de insule se referă generalul Minihan. SUA și aliații regionali și China au căutat în mod constant să se întreacă reciproc în regiunea disputată a Mării Chinei de Sud. Memorandumul este adresat tuturor comandanților de escadrile aeriene din cadrul Comandamentului Mobilității Aeriene (AMC) și altor comandanți operaționali ai Forțelor Aeriene.

Pentru luna februarie, acesta le ordonă să raporteze generalului toate eforturile majore de pregătire pentru lupta împotriva Chinei până la data de 28 a lunii respective. De asemenea, obiectivul generalului pentru luna februarie le ordonă tuturor membrilor personalului AMC să tragă cu un încărcător într-o țintă de 7 metri, înțelegând pe deplin că letalitatea neîmpăcată contează cel mai mult. Țintiți la cap”.

Tot personalul a fost rugat să își actualizeze dosarele și contactele de urgență, relatează NBC News. Pentru luna martie, generalul cere întregului personal AMC să se gândească la afacerile lor personale și dacă ar trebui programată o vizită la biroul juridic al bazei de deservire pentru a se asigura că sunt pregătiți din punct de vedere legal”.

Solicitând personalului să ia în considerare unele riscuri în cadrul instruirii, memorandumul precizează: Alergați în mod deliberat, nu în mod nechibzuit”, adăugând că dacă vă simțiți confortabil în ceea ce privește abordarea antrenamentului, atunci nu vă asumați suficiente riscuri”.

AMC are aproape 50.000 de membri ai serviciului și aproximativ 500 de avioane. Aripa Forțelor Aeriene este responsabilă pentru transport și realimentare. Generalul Minihan a indicat, de asemenea, utilizarea roiurilor de drone comerciale ca o privire asupra unei capacități americane care va fi probabil luată în considerare în cazul unui conflict cu China.

Unităților KC-135 li s-a cerut să se pregătească pentru livrarea a 100 de UAV-uri de dimensiuni și tipuri standard dintr-un singur avion”, potrivit memorandumului.