• Thompson a declarat pentru New York Times într-un interviu că nu ar exclude posibilitatea de a solicita acuzații de sfidare a Congresului împotriva fostului președinte.
  • Aceasta ar putea fi o opțiune. Și va trebui să așteptăm și să vedem”, a declarat Thomson pentru Times.
  • Citația i-a ordonat lui Trump să prezinte documente comisiei până la 4 noiembrie.

Fostul președinte Donald Trump nu s-a prezentat pentru a depune mărturie în fața comisiei din Congres care investighează atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului american de anul trecut, a anunțat luni comisia.

În acest fel, Trump a sfidat o citație emisă de comisie în octombrie, au precizat președintele Bennie Thompson, un democrat, și copreședintele Liz Cheney, o republicană, într-o declarație comună.

Adevărul este că Donald Trump, la fel ca mai mulți dintre cei mai apropiați aliați ai săi, se ascunde de investigația Comitetului selectiv și refuză să facă ceea ce au făcut mai mult de o mie de alți martori”, au declarat Thompson și Cheney. Comisia nu a precizat ce măsuri ar putea lua în continuare împotriva lui Trump. Thompson a declarat pentru New York Times într-un interviu că nu ar exclude posibilitatea de a solicita acuzații de sfidare a Congresului împotriva fostului președinte.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Aceasta ar putea fi o opțiune. Și va trebui să așteptăm și să vedem”, a declarat Thomson pentru Times. Primul lucru pe care îl vom face este să vedem cum vom aborda procesul. La un moment dat, după aceea, vom decide calea de urmat”.

Trump a depus vineri o acțiune în instanță pentru a evita să fie nevoit să depună mărturie sau să furnizeze documente în fața comisiei din 6 ianuarie. Comisia din Congres a organizat o serie de audieri în încercarea de a demonstra publicului că Trump și-a provocat susținătorii să ia cu asalt Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021, în timp ce legislatorii se întâlneau pentru a declara oficial că a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Citația i-a ordonat lui Trump să prezinte documente comisiei până la 4 noiembrie și să se prezinte pentru a depune mărturie începând cu data de 14 noiembrie sau în jurul acestei date.

Pe 4 noiembrie, a declarat că a fost de acord să-i acorde lui Trump o prelungire înainte de a prezenta documentele, dar termenul limită de 14 noiembrie a rămas în vigoare. Se așteaptă ca republicanii să dizolve comisia dacă vor câștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților din SUA la alegerile de la jumătatea mandatului.