• Guvernatorul republican al statului Indiana s-a întâlnit cu președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, după două vizite recente de profil înalt ale unor politicieni americani care au atras furia Chinei și exercițiile sale militare.
  • Holcomb a aterizat duminică în Taiwan pentru o călătorie de dezvoltare economică.
  • Vizita lui Holcomb are loc după ce Washingtonul și Taipei au anunțat că vor avea loc discuții comerciale în următoarele luni.

Guvernatorul republican al statului Indiana, Eric Holcomb, s-a întâlnit cu președintele Taiwanului, la câteva zile după ce Washingtonul a anunțat discuții comerciale cu Taipei.

Întâlnirea are loc pe fondul creșterii tensiunilor dintre SUA și China, după ce Beijingul a organizat exerciții militare uriașe ca represalii la vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan la începutul acestei luni. Holcomb a aterizat duminică în Taiwan pentru o călătorie de dezvoltare economică.

În cadrul întâlnirii de luni cu Holcomb, președintele Tsai Ing-wen a făcut referire directă la exercițiile militare ale Beijingului și a cerut țărilor cu vederi similare să continue să sprijine Taiwanul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Taiwanul s-a confruntat cu amenințări militare din partea Chinei în interiorul și în jurul Strâmtorii Taiwan. În acest moment, aliații democratici trebuie să fie uniți și să stimuleze cooperarea în toate domeniile, a declarat ea.

Holcomb a declarat că Statele Unite și Taiwanul împărtășesc atât de multe valori, interese și obiective comune.

Vom continua să căutăm să construim un parteneriat strategic cu dumneavoastră, a spus el.Holcomb este, de asemenea, așteptat să se întâlnească cu reprezentanți ai industriei de semiconductori din Taiwan, lider mondial, înainte de a pleca miercuri în Coreea de Sud.

Alături de Coreea de Sud, Taiwanul produce unele dintre cele mai mici și mai avansate cipuri de calculator din lume – o marfă vitală pentru electronice, dar care este în criză de aprovizionare la nivel mondial.

Vizita lui Holcomb are loc după ce Washingtonul și Taipei au anunțat că vor avea loc discuții comerciale în următoarele luni, în timp ce un diplomat american de rang înalt a avertizat că Beijingul va continua să exercite presiuni asupra Taiwanului.

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, după ce comuniștii au câștigat un război civil pe continent. Beijingul consideră contactul oficial american cu Taiwanul drept o încurajare de a face ca independența de facto a insulei, veche de zeci de ani, să devină permanentă, un pas pe care liderii americani spun că nu îl susțin.