• Moscova a acuzat Ucraina că se află în spatele atacurilor asupra infrastructurii militare ruse în timpul războiului, dar Kievul nu a confirmat acest lucru.
  • Ținta dronei din Kolomna a fost probabil o instalație de infrastructură civilă, care nu a fost avariată”, a postat Vorobyov pe Telegram.
  • Dacă Ucraina se află în spatele dronei de la Kolomna, ar fi cea mai apropiată tentativă de atac cu drone de capitală de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu mai bine de un an.

O dronă s-a prăbușit în apropiere de Moscova în ceea ce a fost probabil o încercare de a viza infrastructura civilă, a declarat guvernatorul regional.

Andrei Vorobyov a vorbit după ce Ministerul Apărării a raportat doborârea a două drone ucrainene în sudul Rusiei. Ucraina nu revendică responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei.

Gigantul energetic rus Gazprom operează o instalație în apropierea satului Gubastovo, la aproximativ 100 km de Moscova, unde s-a prăbușit drona. Gazprom a declarat pentru agenția de știri rusă de stat RIA Novosti că operațiunile sale din districtul Kolomna nu au fost întrerupte.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ținta dronei din Kolomna a fost probabil o instalație de infrastructură civilă, care nu a fost avariată”, a postat Vorobyov pe Telegram.

Nu există victime sau pagube la sol. FSB (serviciul de securitate rus) și alte autorități competente investighează”, a adăugat el.

Imaginile împărtășite de mass-media și oficiali ruși arată o dronă avariată pe un câmp acoperit de zăpadă, în fața unei păduri de mesteceni. Zona din jurul instalației Gazprom este puternic împădurită. Aspectul dronei se potrivește cu cel al dronei UJ-22 Airborne, un produs al producătorului ucrainean Ukrjet.

Ukrjet spune că vehiculul are o rază de acțiune de 800 km – suficient pentru a ajunge în zona Kolomna din Ucraina. Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean al afacerilor interne, a postat pe Twitter o fotografie a dronei.

Se află la mai mult de 500 km de granița Rusiei cu Ucraina. În curând, Putin s-ar putea să se teamă foarte tare să se arate în public deoarece dronele pot ajunge la distanțe mari”, a scris el alături de fotografie.

Dacă Ucraina se află în spatele dronei de la Kolomna, ar fi cea mai apropiată tentativă de atac cu drone de capitală de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu mai bine de un an.

Aceasta a avut loc în timp ce Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au doborât două drone ucrainene în sudul Rusiei.

Ministerul a acuzat Kievul că a încercat să folosească drone pentru a ataca infrastructura civilă din regiunea Krasnodar și din Republica Adygea”, adăugând că acestea au fost neutralizate de unitățile de război electronic”.

Moscova a acuzat Ucraina că se află în spatele atacurilor asupra infrastructurii militare ruse în timpul războiului, dar Kievul nu a confirmat acest lucru.