• Organizația Națiunilor Unite a publicat un raport care confirmă dovezile de tortură în Izium, pe lângă violența sexuală și tratamentele crude și inumane.
  • Există și alte locuri de înmormântare în jurul regiunii Harkov.
  • Izium a fost recucerit de armata ucraineană la începutul acestei luni.

Oblastul Oleh Synyehubov, guvernatorul orașului ucrainean Harkov, a anunțat vineri că unele dintre cadavrele exhumate dintr-o groapă comună din Izium, parte a regiunii Harkov, prezentau semne de tortură. Sunt cadavre cu frânghii în jurul gâtului, cu mâinile legate, cu membre rupte și răni prin împușcare. Mai mulți bărbați au organele genitale amputate, a scris Synyehubov pe Telegram.

Printre cele 30 de cadavre găsite ca având urme de tortură se numără cele ale unor militari și civili.
Multe dintre restul celor 436 de cadavre îngropate în groapa comună prezentau semne de moarte violentă, potrivit oficialilor. Organizația Națiunilor Unite a publicat în aceeași zi un raport care confirmă dovezile de tortură în Izium, pe lângă violența sexuală și tratamentele crude și inumane.

Comisia internațională independentă de anchetă a ONU în Ucraina a constatat că armata rusă a forțat membrii familiilor să privească în timp ce aceștia comiteau crime împotriva compatrioților lor ucraineni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Synyehubov a afirmat că există și alte locuri de înmormântare în jurul regiunii Harkov, inclusiv alte trei locuri pe care oficialii le-au descoperit de când teritoriul a fost eliberat de trupele rusești. Izium a fost recucerit de armata ucraineană la începutul acestei luni, când trupele sale au lansat o contraofensivă de succes care i-a împins pe ruși afară din mai multe orașe cheie.