Un înalt oficial religios din Grecia susține că femeile sunt violate doar dacă vor

FOTO - Hepta
  • Un important preot grec a stârnit revoltă vineri după ce a declarat la televiziunea națională că violul presupune consimțământul femeii și nu duce la sarcină.
  • Declarațiile episcopului au stârnit indignare nu numai în rândul societății grecești, ci și în rândul miniștrilor din guvernul conservator.
  • Biserica din Grecia, gardian al credinţei ortodoxe dominante din ţară, în conformitate cu Constituţia, este exclusiv masculină şi extrem de conservatoare.

Declarațiile unui înalt oficial religios din Republica Elenă au stârnit vineri un scandal, acesta susținând că o femeie este violată doar dacă vrea și că nu poate rămâne însărcinată în urma unui act sexual fără consimțământ, potrivit presei străine

O femeie nu este violată decât dacă vrea” , a afirmat episcopul Chrysostomos de Dodoni la o dezbatere televizată despre avort, citat de publicațiile locale.

O femeie „nu poate rămâne însărcinată” în urma unui viol şi este nevoie de „participarea” sa pentru a concepe un copil, a adăugat el.

Greci și miniștri furioși împotriva episcopului

Declaraţiile sale au fost condamnate rapid de ministrul Educaţiei şi Problemelor Religioase, Niki Kerameus, care le-a calificat drept „de neconceput” .

Astfel de propuneri „şochează brutal societatea şi nu sunt conforme cu poziţia bisericii, care susţine femeile victime ale abuzurilor şi violurilor” , a declarat ea.

Biserica din Grecia, gardian al credinţei ortodoxe dominante din ţară, în conformitate cu Constituţia, este exclusiv masculină şi extrem de conservatoare, precizează AFP.

Ea se opune relaţiilor homosexuale și a relaţiilor sexuale înainte de nuntă şi avortului. Episcopul Chrysostomos a calificat de asemenea avortul drept ,,crimă” .