• Vladimir Putin eșuează în privința tuturor obiectivelor sale strategice militare”, a declarat un ofițer superior al Marinei Regale.
  • Președintele rus nu a reușit să preia controlul asupra Ucrainei, inclusiv asupra capitalei Kiev, să slăbească NATO sau să înfrângă hotărârea internațională și nu dispune de forța de muncă necesară pentru a câștiga războiul, a declarat amiralul Sir Tony Radakin la emisiunea Sunday With Laura Kuenssberg de la BBC.
  • Sir Tony, actualul șef al Apărării, a declarat: Încă de la început, am spus că aceasta a fost o eroare strategică a președintelui Putin, iar erorile strategice duc la consecințe strategice.

Vladimir Putin eșuează în privința tuturor obiectivelor sale strategice militare”, a declarat un înalt ofițer superior al Marinei Regale.

Președintele rus nu a reușit să preia controlul asupra Ucrainei, inclusiv asupra capitalei Kiev, să slăbească NATO sau să înfrângă hotărârea internațională și nu dispune de forța de muncă necesară pentru a câștiga războiul, a declarat amiralul Sir Tony Radakin la emisiunea Sunday With Laura Kuenssberg de la BBC.

Sir Tony, actualul șef al Apărării, a declarat: „Încă de la început, am spus că aceasta a fost o eroare strategică a președintelui Putin, iar erorile strategice duc la consecințe strategice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„Și în acest caz, este vorba de un eșec strategic. Putin eșuează în toate obiectivele sale strategice militare, a vrut să subjuge Ucraina, acest lucru nu se va întâmpla.

Sir Tony a spus că Putin a vrut să preia controlul asupra capitalei Kiev, dar a fost învins din timp, în timp ce misiunea sa de a slăbi NATO a eșuat de asemenea, uniunea părând acum mai puternică, deoarece Finlanda și Suedia intenționează să adere.

El a continuat: „Putin vrea să rupă hotărârea internațională. Ei bine, de fapt, aceasta s-a întărit în această perioadă, iar el se află sub presiune, problemele sale se adună. Întotdeauna a avut o problemă în ceea ce privește dotarea echipamentului pe care îl are. Nu are suficientă forță de muncă. Forțele sale sunt reduse pe teren. Și vedem, de asemenea, niște forțe armate ucrainene magnifice, care au fost curajoase, luptă pentru țara lor și au îmbrățișat sprijinul internațional pe care îl oferim cu toții.”

În condițiile în care Putin se confruntă cu probleme de forță de muncă, președintele a recurs la înrolarea a patru sute de infractori, potrivit unor înregistrări video.

După cum a relatat The Mirror, o înregistrare video îi arată pe deținuții duri din coloniile penitenciare din regiunea Tambov care s-au înscris ca luptători, care ar fi fost duși cu mai multe dube de închisoare într-o tabără de antrenament” din sudul Rusiei.

După o instrucție militară superficială, criminalii, infractorii sexuali, hoții și alți condamnați vor fi trimiși pe linia frontului în urma eliberării în masă din închisoare.

Dezertorii au fost avertizați că vor fi împușcați” sumar, dar cei care vor supraviețui șase luni vor fi grațiați de Putin și li se va permite să își reia viața, indiferent cât de odioase sunt crimele lor.

Omul responsabil de campania de recrutare a deținuților din închisori ca luptători în armata privată Wagner – care funcționează sub ordinele Ministerului Apărării al lui Putin – le-a spus rușilor să nu se mai plângă.

Evgheni Prigozhin, 61 de ani, un apropiat al lui Putin, a avertizat: Cei cărora nu le place acest lucru…. trimiteți-vă proprii copii pe front”.

Până acum, Putin a ezitat să lanseze o mobilizare la scară largă, în cadrul căreia toți bărbații de peste 18 ani ar putea fi trimiși la război, dar există zvonuri că este gata să anunțe o mobilizare parțială în anumite regiuni.