• Shamisen, un instrument muzical tradițional japonez cu un ton răsunător care amintește vag de un banjo, se află în centrul unei controverse privind drepturile animalelor.
  • Instrumentul asociat îndeaproape cu gheișele din casele de ceai tradiționale, își obține tonul unic de la o membrană realizată din piei de pisici domestice.
  • Timp de zeci de ani, creatorii de shamisen au colectat pisici vagaboande de pe străzile orașelor din Japonia și le-au vindecat pielea.

Shamisen, un instrument muzical tradițional japonez cu un ton răsunător care amintește vag de un banjo, se află în centrul unei controverse privind drepturile animalelor. Instrumentul asociat îndeaproape cu gheișele din casele de ceai tradiționale, își obține tonul unic de la o membrană realizată din piei de pisici domestice.

Shamisen-ul este confecționat din materiale tradiționale, printre care se numără lemnul de mur, lemnul de santal, mătasea și fildeșul – dar în timp ce multe dintre cele mai scumpe materiale au fost înlocuite cu alternative sintetice moderne, pielea de pisică s-a dovedit a fi imposibil de reprodus.

Timp de zeci de ani, creatorii de shamisen au colectat pisici vagaboande de pe străzile orașelor din Japonia și le-au vindecat pielea. Imediat după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Japonia existau aproximativ 200 de răpitori profesioniști de pisici.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Experimentele cu înlocuitori, cum ar fi hârtia grea special tratată, s-au dovedit a fi nereușite. Cele mai bune rezultate de până acum au fost obținute cu o piele de shamisen sintetică special concepută, numită Ripple”, dar specialiștii insistă asupra faptului că nu este la fel ca cea reală.

Aproximativ 70.000 de pisici sunt eutanasiate în adăposturile de animale din Japonia în fiecare an, dar activiștii pentru animale au refuzat să accepte orice utilizare a pielii reale de pisică.

Există o mișcare la nivel mondial în lumea medicinei și a științei pentru a experimenta cu piei de animale de substituție”, spune Yasuhiko Aida, secretar general al Societății japoneze pentru prevenirea cruzimii față de animale. Același lucru ar trebui să se întâmple și cu pieile de pisică pentru shamisen”.

Un cântăreț de shamisen, Sakichi Kineya, a declarat pentru The TimesFacem apel la guvern de 30 de ani să ne dea aceste piei, deoarece aceste animale sunt oricum sacrificate. Are mai mult sens să le folosim decât să le incinerăm. În istoria omenirii, de foarte mult timp, am trăit de pe urma animalelor.”