Un lunetist ucrainean a eliminat un soldat rus de la „2.7 km distanță” – a doua cea mai lungă ucidere din istorie

lunetist Foto: Mediafax
  • Ucraina susține că incredibila lovitură a fost realizată de la 2.710 de metri distanță – ceea ce ar fi a doua cea mai lungă lovitură de lunetist din istorie.
  • Aceasta coboară performanța unui fost lunetist britanic pe locul al treilea.
  • Rapoartele susțin acum că Kremlinul este „foarte dornic” să pună capăt războiului pentru a evita alte situații jenante.

Ucraina susține că incredibila lovitură a fost realizată de la 2.710 de metri distanță – ceea ce ar fi a doua cea mai lungă lovitură de lunetist din istorie. Imagini uluitoare au surprins un lunetist ucrainean care a doborât un rus la peste 2,5 km distanță. Armata ucraineană a susținut că această împușcătură este acum a doua cea mai lungă împușcătură a unui lunetist din istorie.

În imaginile pe care le-au distribuit online, trăgătorul de elită poate fi văzut urmărind personajul înainte de a-l alinia în vizor. Apoi trage și, câteva momente mai târziu, glonțul îl atinge pe soldat și acesta se prăbușește.

După ce clipul a fost partajat de Garda Națională, Biroul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei a scris: „Un lunetist ucrainean a fost foarte aproape de recordul mondial pentru cel mai lung glonț de luptă tras de un lunetist. Ocupantul a fost eliminat printr-o lovitură precisă a forțelor noastre speciale de la o distanță de 2.710 metri – o distanță care acum ocupă locul 2 în clasamentul mondial, confirmat de comandamentul Forțelor Armate. Dorim să le reamintim oamenilor că primul loc în lume este ocupat de o împușcătură a unui lunetist canadian de la o distanță de 3.540 de metri în timp ce îndeplinea o misiune în Irak. Locul al treilea i-a revenit britanicului Craig Harrison, la o distanță de 2.475 de metri.”

Craig Harrison, fost caporal de cavalerie în armata britanică, a deținut recordul – din 2009 până în 2017 – pentru cea mai lungă distanță confirmată de ucidere a unui lunetist în luptă, la o distanță de 2.475 de metri. Dar recordul este încă deținut de un lunetist din cadrul Forței de intervenție comună 2 din Canada asupra unei ținte a Statului Islamic în Irak – de la o distanță de 3.450 de metri.

Aceasta vine în timp ce Ucraina continuă să umilească forțele lui Vladimir Putin în invazia lor. Aceștia au recucerit recent orașul Herson din sudul țării, iar guvernatorul din regiune a declarat că se face totul pentru a „readuce viața normală” în regiune. Rapoartele susțin acum că Kremlinul este „foarte dornic” să pună capăt războiului pentru a evita alte situații jenante.