• ISU Vaslui anunţă că pompierii au intervenit pentru salvarea unui miel căzut într-o ţeavă de gaz dezafectată, pe un teren viran din zona de nord a fabricii de rulmenţi Bârlad.
  • Peste o parte a ţevii era prăbuşit un stâlp de electricitate.
  • Intervenţia pompierilor a durat aproximativ trei ore.

Un miel care a căzut într-o ţeavă de gaz dezafectată din Bârlad, judeţul Vaslui, unde a supravieţuit 36 de ore, a fost salvat joi de pomperi.

ISU Vaslui anunţă că pompierii au intervenit pentru salvarea unui miel căzut într-o ţeavă de gaz dezafectată, pe un teren viran din zona de nord a fabricii de rulmenţi Bârlad.

Pompierii au găsit la faţa locului un miel blocat în ţeava care subtraversa un drum de pământ şi era blocată la unul dintre capete. Ţeava avea un diametru de circa 30 centimetri şi se afla în pământ la o adâncime de un metru şi jumătate, distanţa dintre cele două capete fiind de aproximativ 18 metri.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Peste o parte a ţevii era prăbuşit un stâlp de electricitate.

Iniţial, pompierii au încercat să agaţe mielul cu un dispozitiv folosit la salvarea animalelor căzute în puţuri, dar, animalul fiind unul destul de mic şi speriat, reuşea să se întoarcă în interiorul ţevii şi se deplasa spre capătul opus”, arată ISU Vaslui.

Pompierii au primit ajutorul autorităţilor locale, care au trimis în zonă un miniexcavator, care a săpat un şanţ la adâncimea la care era îngropată ţeava, după care aceasta a fost tăiată pe o lungime de circa un metru.

După mai multe încercări, mielul a putut fi agăţat şi evacuat, ulterior, animalul fiind predat proprietarului. Din cele declarate de acesta, mielul căzuse în ţeava de gaz în urmă cu aproximativ 36 ore.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ trei ore.