• Un rus extrem de bogat a murit într-un accident de elicopter în Monaco, după ce acesta s-a prăbușit la sol în circumstanțe misterioase.
  • Miliardarul Viacheslav Taran, în vârstă de 53 de ani, se pare că era singurul pasager al elicopterului Monacair.
  • Originar din Vladivostok, se presupune că ar fi avut legături cu serviciile secrete rusești.

Un rus extrem de bogat a murit într-un accident de elicopter în Monaco, după ce acesta s-a prăbușit la sol în circumstanțe misterioase vineri (25 noiembrie) după-amiază, provocând moartea a două persoane. Miliardarul Viacheslav Taran, în vârstă de 53 de ani, se pare că era singurul pasager al elicopterului Monacair care s-a prăbușit în apropiere de satul Eze, după ce decolase din Lausanne, Elveția.

Mogulul a fost co-fondator și acționar majoritar al Retail FX și al mărcilor de brokeraj Libertex și Forex Club. Originar din Vladivostok, se presupune că ar fi avut legături cu serviciile secrete rusești. Pilotul elicopterului, în vârstă de 35 de ani, ar fi pierit, de asemenea, după ce cel de-al doilea pasager programat să ia zborul s-a retras în ultimul moment, potrivit Monaco Daily News.

Elicopterul Eurocopter EC 130 a decolat din apropiere de Elveția, în Alpii Maritimi, la scurt timp după prânz, în timp ce Taran mergea să facă afaceri la platforma de tranzacționare YouHodler SA. Procurorul general adjunct din Nisa, în sud-estul Franței, a declarat că implicarea unor terți rămâne o posibilitate după ce a vizitat locul. Se crede că accidentul ar fi avut loc în orașul Villefranche-sur-Mer.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

UNIAN, o agenție de știri ucraineană, l-a descris pe megabogat ca fiind un om de afaceri miliardar în domeniul criptografic, cu legături probabile cu Serviciul de Informații Externe al Rusiei”. În acest caz, s-a afirmat că  „spăla fonduri rusești printr-un sistem de operațiuni cu criptomonede” și că avea legături cu agenția de spionaj extern SVR.

În cercurile media pro-ruse și pro-război, accidentul a fost catalogat drept o operațiune de curățare”. Soția lui Taran conduce Hello Monaco media, care a spus într-o declarație: Cu mare tristețe, Libertex Group confirmă decesul co-fondatorului și președintelui Consiliului de Administrație, Vyacheslav Taran, în urma unui accident de elicopter care a avut loc în drum spre Monaco vineri, 25 noiembrie 2022. Consiliul de Administrație al Libertex Group și angajații companiei transmit cele mai sincere condoleanțe și compasiune familiei Taran.”

Între timp, guvernul din Monaco a declarat că împărtășește durerea provocată de această tragedie”, în timp ce guvernul francez a lansat o anchetă.