• Mogens Jensen, ministrul Agriculturii din Danemarca, a demisionat miercuri
  • A fost dur criticat pentru decizia de a ucide întreaga populație de nurci
  • Acesta și-a recunoscut greșeala și a declarat că își asumă responsabilitatea
  • Într-o încercare de a îndrepta lucrurile, Guvernul a propus un proiect de lege prin care să interzică fermele de nurci până în 2022

Mogens Jensen, ministrul Agriculturii din Danemarca, a demisionat miercuri, după ce a fost criticat dur pentru ordinul de ucidere a întregii populații de nurci – purtătoare ale unei mutații de coronavirus, relatează France24.

Mogens Jenses a recunoscut săptămâna trecută că decizia Guvernului de a omorî întreaga populație de nurci – undeva la 15 – 17 milioane – nu a avut o bază legală.

„Nu mai am sprijinul necesar din partea partidelor din parlament. Trebuie să demisionez. E clar că s-au făcut greșeli și îmi asum responsabilitatea”, a declarat acesta pentru o televiziune daneză.

Danemarca a decis să ucidă întreaga populație de nurci pe 4 noiembrie, din teama că mutația s-ar putea transmite la oameni și ar putea amenința eficacitatea unui vaccin.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Unii dintre fermieri au protestat împotriva uciderii nurcilor sănătoase, după ce mass-media a dezvăluit că legislația daneză permitea Guvernului să ucidă nurcile din fermele contaminate, și nu întreaga populație de nurci – lucru pe care Guvernul l-a recunoscut mai târziu.

Pentru a îndrepta situația, guvernul a propus un proiect de lege care interzice fermele de nurci până în 2022 – cu toate acestea, scuzele nu fac prea multe pentru a restabili încrederea, chiar și în rândul aliaților guvernului.