- În timp ce Regina se află în sicriu, milioane de oameni vor trece pe lângă ea în Westminster Hall.
- Procesul va dura în total patru zile, înainte de a fi îndepărtat pentru funeraliile de stat de luni de la Westminster Abbey.
- Mulți s-au întrebat cum se face că sicriul Majestății Sale poate fi expus în public atât de mult timp, iar un antreprenor de pompe funebre a răspuns curiozităților oamenilor.
În timp ce Regina se află în sicriu, milioane de oameni vor trece pe lângă ea în Westminster Hall. Procesul va dura în total patru zile, înainte de a fi îndepărtat pentru funeraliile de stat de luni de la Westminster Abbey.
Advertisment
Mulți s-au întrebat cum se face că sicriul Majestății Sale poate fi expus în public atât de mult timp, iar un antreprenor de pompe funebre a răspuns curiozităților oamenilor.
Necrologul TikTok „AskTheUndertakr”, care își folosește platforma pentru a răspunde la întrebări despre ce se întâmplă cu noi după ce murim, a explicat ce se întâmplă probabil după ce moare un membru al familiei regale.
Recomandări
S-a confirmat deja că sicriul Reginei Elisabeta este căptușit cu plumb, ceea ce, potrivit experților, este menit să asigure că totul rămâne intact.
Căptușeala cu plumb este o tradiție regală care datează de secole, deoarece ajută la conservarea corpului timp de până la un an. Dar probabil că aceasta nu este singura metodă folosită.
„Din cauza bogăției, a staturii și a influenței pe care o are Familia Regală, ar asigura cei mai buni îmbălsămători, cele mai bune facilități, cele mai bune lucruri”, explică antreprenorul de pompe funebre.
„Nici o cheltuială nu ar fi economisită atunci când vine vorba de îngrijirea și pregătirea corpului Reginei”.
Îmbălsămarea este un procedeu care a fost folosit de mult timp și de membrii familiei regale, implicând injectarea de lichide conservante în corpuri pentru a întârzia descompunerea.
„Am toate motivele să cred că îmbălsămarea ar fi avut loc la foarte scurt timp după moartea ei”, a adăugat antreprenorul de pompe funebre.
„Ei ar fi făcut tot posibilul pentru a se asigura că trupul Reginei este bine conservat și readus într-o stare aproape perfectă. Tot ceea ce este posibil în trusa de instrumente a îmbălsămătorului, ca să spunem așa, pentru a se asigura că trupul ei va putea să zacă în stare de veci pe o perioadă de zece zile și fără nici un fel de efecte negative”.
El a adăugat: „Cred, de asemenea, că au probabil niște dispozitive de răcire sau ceva dedesubt. Poate în partea de jos a sicriului sau sub suportul în care va fi așezată pentru a ajuta la răcire, etc. Din nou, nici o cheltuială nu va fi economisită. Procesul de îmbălsămare ar fi făcut probabil de cel mai bun îmbălsămător din Anglia, din Europa, și ar fi făcut în toate modurile posibile, astfel încât să existe perfecțiune sau cât mai aproape de perfecțiune, așa cum se poate obține. Procesul de îmbălsămare ar fi foarte lent. Probabil că ar fi durat ore întregi.”
În timp ce tatăl Reginei, George al VI-lea, a fost, de asemenea, îmbălsămat, celebra regină Victoria, care domnea de mult timp, a refuzat să facă acest lucru.
Potrivit site-ului History Extra, antreprenorii de pompe funebre ai Victoriei au fost nevoiți să împrăștie cărbuni pe podeaua sicriului pentru a combate mirosul și a absorbi umiditatea.
Din fericire, Victoria nu a dorit o perioadă de priveghi, altfel acest lucru ar fi putut fi incomod pentru public.
Partenerii noștri