• Victima, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup local de justiţiari, iar poliţia spune că aproximativ 200 de persoane au fost mobilizate împotriva lui.
  • Cu câteva zile mai devreme, violenţele au dus la moartea unui inginer în vârstă de 38 de ani în centrul comercial al ţării, Lagos.
  • Luna trecută, o studentă creştină a fost bătută până la moarte şi incendiată de studenţi musulmani care au acuzat-o de blasfemie în oraşul Sokoto.

Poliţia nigeriană spune că un bărbat care s-a certat cu un cleric musulman a murit în capitala Abuja, după ce a fost incendiat de o mulţime care îl susţinea pe reprezentantul bisericii.

Victima, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup local de justiţiari, iar poliţia spune că aproximativ 200 de persoane au fost mobilizate împotriva lui.

Victima din Abuja a fost descrisă de poliţie ca fiind „un membru al justiţiarilor locali din jurul garajului Tipper din Federal Housing Estate din zona Lugbe”.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
TAYLOR SWIFT PROVOACĂ CUTREMUR
CE DECIDE G7 PENTRU UCRAINA
INVESTITORII APROBĂ PLANUL LUI MUSK

Poliţia l-a găsit la faţa locului cu arsuri grave şi l-a dus la spital, dar a murit din cauza rănilor.
Violenţa este în creştere în Nigeria. În urmă cu două săptămâni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în ciocniri violente între operatorii de motociclete comerciale într-o suburbie din Abuja.

Cu câteva zile mai devreme, violenţele au dus la moartea unui inginer în vârstă de 38 de ani în centrul comercial al ţării, Lagos.

Luna trecută, o studentă creştină a fost bătută până la moarte şi incendiată de studenţi musulmani care au acuzat-o de blasfemie în oraşul Sokoto.