• Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator din 6 februarie.
  • Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a distrus sau a avariat grav peste 170.000 de clădiri.
  • Aproximativ 10.000 de replici au avut loc din 6 februarie în Turcia.

Luni dimineață, în Turcia au fost mai multe cutremure. Primul cutremur s-a produs în jurul orei 04:51 și a avut o magnitudine de 5.00 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc la 11 km față de Gölbașı, provincia Adıyaman.

Autorităţile turce au anunțat că nu vor elibera autorizaţii de construire în zonele apropiate de falii seismice, susține preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit primelor informații citate de presa turcă, 29 de clădiri avariate s-au prăbușit după noul cutremur de luni. Președintele AFAD, Yunus Sezer, a anunțat că o persoană a murit și 69 au fost rănite în urma cutremurului care s-a produs la o adâncime de aproximativ 6,97 de kilometri.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cutremurul a avut loc la ora 12:04, iar epicentrul a fost cartierul Yeșilyurt din Malatya.

Agenția a precizat că nu are cunoștință de victime. „Clădirile s-au prăbușit, iar echipele noastre de căutare și salvare au fost trimise rapid”, a precizat agenția pe Twitter. Primarul orașului Yesilyurt, care se află în apropierea epicentrului, a relatat, de asemenea, la Habertürk TV, că au fost distruse clădiri și că sunt în desfășurare operațiuni de căutare a unor posibile victime. Replicile s-au produs la ora locală 12.04, potrivit Afad.

Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator din 6 februarie, care a făcut 44.374 de morți în sudul și sud-estul țării, potrivit ultimului bilanț oficial. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a distrus sau a avariat grav peste 170.000 de clădiri în 11 provincii și a afectat și nordul Siriei. Aproximativ 10.000 de replici au avut loc din 6 februarie în Turcia, potrivit Afad.