• Administrația pentru Securitatea Transporturilor din SUA a confiscat un număr record de arme la punctele de control în 2022.
  • Dintre cele 6.301 arme descoperite de ofițeri la punctele de control, peste 88% erau încărcate.
  • Această cifră depășește recordul anterior de 5.972 de arme de foc detectate în 2021.

Autorităţile americane au oprit până acum în acest an peste 6.000 arme de foc la punctele de control de securitate de pe aeroporturile din SUA, cel mai mult din istoria Administraţiei securităţii transporturilor (TSA), potrivit abc News.

Din cele 6.301 de arme descoperite de ofiţerii de la punctele de control, mai mult de 88% erau încărcate.

TSA anticipează că până la sfârşitul anului 2022 va împiedica aproximativ 6.600 de arme de foc aflate în bagaje de mână să pătrundă în zona de securitate a aeroporturilor, în creştere cu aproape 10% faţă de nivelul record din 2021” , a indicat agenţia vineri.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Anul trecut, ofiţerii au descoperit 5.972 de arme la punctele de control din întreaga ţară, marcând ceea ce a fost atunci un maxim istoric de când a fost creată TSA, acum 21 de ani, şi a început monitorizarea descoperirilor de arme de foc.

Legile privind deţinerea armelor de foc variază în funcţie de administraţiile de stat şi locale, dar armele de foc nu sunt permise niciodată în bagajele de mână, la niciun punct de control al TSA, chiar dacă un pasager dispune de un permis de armă pentru autoapărare” , au subliniat oficialii.

TSA a menţionat că a crescut amenda civilă maximă pentru astfel de încălcări ale legislaţiei la 14.950 dolari americani, iar în funcţie de legislaţia de stat sau locală din zona unde se află aeroportul pasagerii care aduc arme de foc la un punct de control pot fi chiar arestaţi.

Călătorii care doresc totuşi să zboare cu arme de foc trebuie să le lase în bagajele de cală, respectând instrucţiunile specifice pentru ambalarea armelor şi muniţiei, şi să le declare companiei aeriene la check-in, amintește agenţia.