• Opt persoane au fost arestate sub suspiciunea de contrabandă cu droguri.
  • Suspecții au fost arestați și s-au confruntat cu măsuri legale și au fost trimiși în fața procuraturii, se arată în declarație.
  • Captagon a fost inițial numele de marcă pentru un medicament care conținea stimulentul sintetic fenetilină.

Autoritățile din Arabia Saudită au confiscat 47 de milioane de pastile de amfetamină care erau ascunse într-un transport de făină, într-o operațiune descrisă ca fiind cea mai mare tentativă unică de contrabandă de droguri din punct de vedere al narcoticelor confiscate.

Pastilele au fost confiscate într-un depozit după ce au ajuns prin portul din capitala Riad, a anunțat miercuri Ministerul saudit de Interne într-un comunicat. Opt persoane au fost arestate sub suspiciunea de contrabandă cu droguri, potrivit unui purtător de cuvânt al Direcției Generale de Control al Narcoticelor (GDNC).

GDNC din Arabia Saudită a urmărit transportul și a efectuat un raid la depozit, arestând șase cetățeni sirieni și doi pakistanezi suspectați de contrabandă cu droguri. Suspecții au fost arestați și s-au confruntat cu măsuri legale și au fost trimiși în fața procuraturii, se arată în declarație.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

GDNC nu a menționat numele drogurilor confiscate și nici locul de unde au sosit. Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) a declarat anterior că rapoartele privind confiscările de amfetamină din țările din Orientul Mijlociu continuă să se refere în mod predominant la tablete care poartă sigla Captagon.

Captagon a fost inițial numele de marcă pentru un medicament care conținea stimulentul sintetic fenetilină. Deși nu mai este produs legal, medicamentele care poartă numele Captagon sunt confiscate în mod regulat în Orientul Mijlociu, potrivit Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie.
Tabletele contrafăcute de Captagon conțin amfetamină, precum și alte substanțe chimice, potrivit UNODC.