• Un înalt oficial rus din domeniul apărării a murit în mod misterios după ce a căzut de la fereastra unei clădiri înalte.
  • Rapoartele spun că, cu puțin timp înainte de cădere, ea l-a sunat pe fostul soț și i-a spus ce avea de gând să facă și unde va lăsa lucrurile, cerându-i, de asemenea, să cheme poliția.
  • Presa locală spune că s-a sinucis, dar există scepticism în jurul acestei afirmații după decesele anterioare ale aliaților lui Putin.

Un înalt oficial rus din domeniul apărării a murit în mod misterios după ce a căzut de la fereastra unei clădiri înalte. Marina Yankina era șefa departamentului de sprijin financiar al Ministerului Apărării pentru Districtul Militar de Vest, care este strâns implicat în invazia lui Putin în Ucraina. Ea a fost găsită moartă sub ferestrele unei case din Sankt Petersburg, potrivit canalului Telegram „Mash on the Moika”.

Mash este un ziar online rusesc, parte a holdingului media News Media ru. În postarea de pe aplicația de socializare, se spune că trupul femeii de 58 de ani a fost găsit miercuri dimineață și că aceasta ar fi lăsat documente pe balconul de la etajul 16. Rapoartele spun că, cu puțin timp înainte de cădere, ea l-a sunat pe fostul soț și i-a spus ce avea de gând să facă și unde va lăsa lucrurile, cerându-i, de asemenea, să cheme poliția. La câteva minute după apel, ea a fost găsită moartă.

Mash on the Moika a scris: Potrivit informațiilor noastre, soțul locuia în casa de la balconul căreia s-a produs căderea. Motivele continuă să fie clarificate – conform ultimelor date, femeia avea probleme de sănătate. Cariera ei s-a dezvoltat rapid: în cinci ani, o femeie a trecut de la un angajat obișnuit la șefia întregului departament.”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Yankina a devenit cel mai recent lucrător guvernamental care a murit în circumstanțe misterioase. Presa locală spune că s-a sinucis, dar există scepticism în jurul acestei afirmații după decesele anterioare ale aliaților lui Putin. Luna trecută, fostul prim-ministru al unei regiuni rusești bogate în petrol, Magomed Abdulayev, în vârstă de 61 de ani, a fost izbit de o mașină în timp ce traversa o stradă.

În septembrie, Pavel Pchelnikov, fost director de comunicare la Digital Logistics, o filială a Căilor Ferate Ruse, a fost găsit mort pe balconul său. Autoritățile au catalogat moartea sa drept sinucidere și au refuzat să facă alte precizări. Tot în septembrie, magnatul petrolier Ravil Maganov ar fi căzut în gol de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova. Un raport spune că președintele Lukoil – a doua mare companie petrolieră din Rusia – a fost bătut” înainte de a fi aruncat pe fereastră”, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Compania sa s-a opus războiului din Ucraina. Autoritățile spun că investighează toate detaliile și motivele pentru ceea ce s-a întâmplat cu moartea doamnei Yankina. Serviciul de presă al Districtului Militar de Vest Fontanka a confirmat că femeia era angajata lor.