• Regimentul 291 de pușcași motorizați de gardă, pe hârtie are câteva mii de soldați și zeci de vehicule blindate.
  • „Cu alte cuvinte, încarci muniția și îți încrucișezi degetele și speri că va trage sau când va ateriza că va exploda”.
  • În prezent, trupele rusești sunt rare pe teren în Zaporojie.

Rusia apelează la muniție veche de zeci de ani, cu rate de eșec ridicate, în timp ce își epuizează stocurile pentru a duce la bun sfârșit invazia de aproape 10 luni a Ucrainei, a declarat luni un înalt oficial militar american.

„Au scos din stocul său de muniție îmbătrânită, ceea ce indică faptul că sunt dispuși să folosească acea muniție mai veche, dintre care unele au fost produse inițial în urmă cu mai mult de 40 de ani”, a declarat oficialul militar, vorbind sub protecția anonimatului.

„Cu alte cuvinte, încarci muniția și îți încrucișezi degetele și speri că va trage sau când va ateriza că va exploda”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Atacul de la Zaporojie ar avea ca scop eliberarea unei mari părți din sudul Ucrainei și împingerea trupelor ucrainene până la îngustul colț de pământ care leagă Ucraina continentală de Peninsula Crimeea, pe care forțele rusești l-au cucerit în 2014.

În prezent, trupele rusești sunt rare pe teren în Zaporojie. Dar, la fel sunt și trupele ucrainene. Sectorul de-a lungul axei Hulyaipole-Polohy a fost, din această primăvară, bântuit de unități rusești și ucrainene de mărimea unor brigăzi separate. Regimentul 291 de pușcași motorizați de gardă, pe hârtie are câteva mii de soldați și zeci de vehicule blindate.

De partea ucraineană, Brigada 106 de apărare teritorială, o formațiune slab echipată, cu câteva mii de voluntari din zona locală. Batalionul 19 de pușcași separați, o unitate de armată activă de 400 de oameni, întărește brigada teritorială.