• Anul trecut, scăderea producției interne de cărbune a dus la o criză de energie electrică.
  • Măsurile înseamnă că zeci de centre comerciale din districtele din sud-vestul orașului trebuie să își ajusteze programul de lucru la orele 16:00-21:00.
  • Măsurile vor continua până la un nou ordin al autorităților.

Orașul chinez Chongqing scurtează începând de luni orele de deschidere a centrelor sale comerciale din cauza unei situații urgente de alimentare cu energie electrică cauzată de un recent val de căldură, a anunțat guvernul într-un anunț datat 21 august.

Măsurile înseamnă că zeci de centre comerciale din districtele din sud-vestul orașului trebuie să își ajusteze programul de lucru la orele 16:00-21:00 pentru a asigura alimentarea sigură și ordonată cu energie electrică și pentru a asigura nevoile de bază ale maselor, a precizat Comisia economică și de informare din Chongqing. Măsurile vor continua până la un nou ordin al autorităților, în funcție de temperatură și de situația cererii și ofertei, se arată în anunț.

Anul trecut, scăderea producției interne de cărbune a dus la o criză de energie electrică de câteva săptămâni care a afectat industria prelucrătoare din a doua economie a lumii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deși China este cel mai mare importator de cărbune din lume și al doilea importator mondial de gaz natural lichefiat, țara depinde în primul rând de aprovizionarea cu combustibil intern pentru nevoile de energie electrică și controlează prețurile locale la energie și combustibil și producția internă de cărbune pentru a încerca să asigure disponibilitatea unei cantități suficiente de energie la prețuri accesibile.