• Un oraș din Alabama a hotărât să își dizolve departamentul de poliție din cauza unei glume rasiste trimise prin SMS.
  • Consiliul orașului Vincent a luat măsuri în urma comentariului.
  • Șeful poliției din orașul american a fost concediat.

Consiliul oraşului Vincent din statul american Alabama a votat pentru desfiinţarea forţelor sale de Poliţie ca urmare a unor mesaje rasiste schimbate între doi dintre ofiţerii săi, relatează The Independent.

În conversația, care a apărut recent pe reţelele de socializare, un utilizator pe nume „752” a întrebat: „Cum numiţi o sclavă însărcinată?” La aceasta, o persoană, neidentificată din mesaje, a răspuns cu semne de întrebare.

Utilizatorul numit „752” a răspuns apoi: „Cumperi una, primeşti una gratis”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Mesajele au fost prezentate în aceeaşi zi în care consiliul oraşului s-a întrunit pentru a decide cu privire la această problemă. Șeful poliţiei, James Srygley, a declarat că departamentul „a efectuat o anchetă internă” şi că a luat „măsurile disciplinare corespunzătoare”.

Șeful poliției din orașul american a fost concediat

Srygley însuşi a fost identificat drept unul dintre ofiţerii care au fost concediaţi. Adjunctul său a fost de asemenea revocat, iar consiliul oraşului a votat apoi desfiinţarea întregului departament.

Biroul şerifului din comitatul Shelby a spus că aceste acţiuni sunt de condamnat.

Populaţia oraşului, aflat la sud-est de Birmingham, era de aproximativ 2.000 de cetăţeni în 2021, cu mai puţin de 500 de afro-americani şi doar opt hispanici.

Mișcarea „Defund the police” care militează pentru desființarea sau tăierea radicală a fondurilor pentru secțiile de poliție a apărut în Statele Unite în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către poliția din Minneapolis.