• Autoritățile din Berlin au emis o decizie care permite femeilor să înoate topless în piscinele publice.
  • Decizia a fost luată pentru a elimina neconcordanțele din legislație, care duceau la faptul că femeilor nu li se permitea să apară „topless” ca și bărbații în locurile publice.
  • Acum toți vizitatorii vor fi tratați în mod egal, indiferent de sex.

Autoritățile din Berlin au emis o decizie care permite femeilor să înoate topless în piscinele publice. Acest lucru a fost exprimat de reprezentantul Ombudsmanului pentru egalitate, potrivit portalului european de informații The Mayor.eu.

Această decizie a fost luată pentru a elimina neconcordanțele din legislație, care duceau la faptul că femeilor nu li se permitea să apară topless” ca și bărbații în locurile publice.

Decizia privind utilizarea spațiilor publice creează drepturi egale pentru toți berlinezii, bărbați, femei și persoane non-binare. De asemenea, creează claritate juridică pentru cei care lucrează în băi” . Purtătorul de cuvânt al ombudsmanului a precizat într-un comunicat că acum este vorba de o reglementare permanentă și că nu mai poate fi impusă o interdicție de vizitare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Decizia vine după ce agenția pentru egalitatea de gen a orașului a primit o plângere în 2020 de la o femeie căreia i s-a interzis să înoate topless într-o piscină publică pe aceeași bază ca și bărbaților, deși regulamentul acesteia nu specifica cerințele privind costumele pentru reprezentante.

Agenția spune acum că toți vizitatorii vor fi tratați în mod egal, indiferent de sex, iar costumele de baie vor fi privite ca nefiind de gen.

O decizie similară a fost luată în Göttingen, Germania, după același incident.

Cei care s-au scăldat în piscinele din Geneva în 2017, în schimb, au interzis să înoate ,,topless” .