- Aurorele se produc în mod natural pe cer atunci când soarele lansează particule încărcate spre Pământ prin spațiu.
- Pe măsură ce acestea ajung în atmosfera Pământului, câmpul magnetic al planetei le ghidează spre poli, unde interacționează cu atomii.
- Aurorele care apar în apropierea polului nord sunt denumite aurore boreale sau prin termenul științific de aurora boreală.
Un avion de pasageri a efectuat un survol de 360 de grade în timpul zborului, astfel încât călătorii să poată vedea aurora boreală, cunoscută și sub numele de aurora boreală, în timpul călătoriei lor.
Advertisment
Imagini realizate luni din zborul EZY1806 de la Reykjavik din Islanda la Manchester din Anglia arată momentul în care pasagerii au fost impresionați de luminile dansatoare. Împărtășite pe Twitter de Adam Groves, care se afla în zbor împreună cu logodnica sa după călătoria lor în capitala Islandei, imaginile au fost vizualizate de peste 391.000 de ori.
Un fenomen luminos natural, aurorele sunt lumini strălucitoare pe cer, care sunt adesea observate în regiunile de latitudine înaltă, aproape de polii magnetici ai Pământului, în locuri precum Scandinavia și Alaska. Aurorele care apar în apropierea polului nord sunt denumite aurore boreale sau prin termenul științific de aurora boreală, în timp ce denumirea științifică pentru același fenomen din emisfera sudică este aurora australă.
Recomandări
Groves a declarat pentru Newsweek că această apariție a fost „un final incredibil pentru o călătorie specială în care am cerut-o în căsătorie pe cea care acum este logodnica mea”.
Aurorele, cunoscute și sub numele de lumini polare, au fost observate puțin mai la sud decât de obicei în ultimele nopți, locuitorii din sudul Angliei raportând observații. Met Office din Marea Britanie a declarat într-o postare pe Twitter pe 26 februarie: „Un flux de mare viteză al găurii coronale a sosit în această seară, combinat cu o ejecție de masă coronală destul de rapidă, ceea ce a dus la observarea de aurore în Marea Britanie.”
„Eram așezați pe insula dreaptă a avionului, iar luminile au ieșit pe fereastra din stânga”, a explicat Groves. „După două-trei minute în care toată lumea din stânga a făcut poze, pilotul a spus că va face un 360 neplanificat în timpul zborului, astfel încât toată lumea din dreapta să poată vedea și ea luminile impresionante”.
Un purtător de cuvânt al companiei aeriene easyJet a declarat pentru Newsweek: „Suntem încântați că căpitanul zborului nostru de la Reykjavik la Manchester de ieri seară a putut efectua o manevră controlată pentru a permite pasagerilor să asiste la o uimitoare prezentare din aer a uneia dintre cele mai mari priveliști ale naturii, aurora boreală. Echipajul nostru va face întotdeauna mai mult decât orice pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut împărtăși cu ei această priveliște specială a aurorei boreale.”
Aurorele se produc în mod natural pe cer atunci când soarele lansează particule încărcate spre Pământ prin spațiu. Pe măsură ce acestea ajung în atmosfera Pământului, câmpul magnetic al planetei le ghidează spre poli, unde interacționează cu atomii.
Partenerii noștri