• Pilotul unui avion care zbura între Islanda și Anglia a întors aparatul de zbor astfel încât pasagerii să vadă aurora boreală.
  • Avionul călătorea din Islanda spre Manchester în timp ce aurora boreală a luminat cerul din Marea Britanie.
  • Fotografiile făcute de la bordul avionului arată nuanțele uimitoare de verde, violet și roz în ceea ce a fost cu siguranță o ocazie unică în viață.

Pilotul unui avion care zbura între Islanda și Anglia a întors aparatul de zbor astfel încât pasagerii să vadă aurora boreală.

Un pilot al companiei EasyJet a făcut un viraj de 360 de grade pentru a le oferi pasagerilor o priveliște uimitoare a luminilor nordice, relatează Sky News.

Avionul călătorea din Islanda spre Manchester în timp ce aurora boreală a luminat cerul din Marea Britanie.

Pasagerul Adam Groves a declarat că priveliștea „incredibilă” a „încununat” călătoria sa de patru nopți, în cadrul căreia s-a logodit, potrivit BBC.

El a mai spus că împreună cu logodnica sa Jasmine Mapp se afla pe partea stângă a avionului și nu ar fi putut vedea luminile dacă pilotul nu ar fi fost „foarte amabil” .

„Suntem încântați că pilotul a putut efectua o manevră controlată pentru a permite pasagerilor să asiste la o demonstrație uimitoare din aer a uneia dintre cele mai frumoase manifestări ale naturii. Echipajul nostru va face întotdeauna mai mult decât trebuie pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această priveliște specială”, a declarat un purtător de cuvânt al EasyJet.

În timpul unui fenomen foarte rar și spectaculos, aurora boreală a putut fi văzută în noaptea de duminică spre luni în Regatul Unit, inclusiv în regiunile sudice ale ţării.