• O anchetă penală a fost lansată pentru a stabili cauza incendiului.
  • Poliția a declarat că trupurile au fost recuperate din clădirea distrusă cu ajutorul câinilor de detecție ai poliției.
  • Guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a scris pe Twitter că a fost sfâșiat de tragedie.

Trei copii și șapte adulți au murit într-un incendiu de casă în statul american Pennsylvania, iar un pompier chemat la fața locului a fost îngrozit să constate că victimele erau din propria sa familie. Poliția de stat din Pennsylvania a confirmat numele a șase dintre victime, dar încă nu a identificat cei mai mici copii, în vârstă de cinci, șase și șapte ani.

O anchetă penală a fost lansată pentru a stabili cauza incendiului. Se crede că incendiul ar fi izbucnit pe verandă vineri dimineața devreme.

Harold Baker, un pompier al Companiei de pompieri voluntari din Nescopeck, a declarat pentru agenția de știri Associated Press că printre cei decedați se numără fiul, fiica, socrul, cumnatul, cumnata, trei nepoți și alte două rude. El a precizat că cei trei copii care au murit – doi băieți și o fată – nu locuiau în casă și erau în vizită pentru activități de vară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Poliția statală a identificat până în prezent victimele ca fiind Dale Baker, 19 ani, Star Baker, 22 de ani, David Daubert Sr, 79 de ani, Shannon Daubert, 42 de ani, Laura Daubert, 47 de ani și Marian Slusser, 54 de ani. Harold Baker a declarat că fiul său, Dale, îi urmase pașii, alăturându-se pompierilor.

Poliția a declarat că trupurile au fost recuperate din clădirea distrusă cu ajutorul câinilor de detecție ai poliției. Trei adulți au reușit să scape în siguranță, potrivit unui raport al poliției. Incendiul a izbucnit în comunitatea rurală Nescopeck, la 150 km nord-vest de Philadelphia.

Pompierii au depus eforturi curajoase pentru a intra în casă prin spate, dar au fost împinși înapoi din cauza flăcărilor extinse și a căldurii”, a declarat vineri locotenentul Derek Felsman, din cadrul poliției statului Pennsylvania.

Baker a declarat pentru ziarul Citizens’ Voice din orașul Wilkes-Barre: Când am dat colțul aici, pe Dewey [Street], am știut imediat ce casă era, doar uitându-mă pe stradă. Eram pe prima mașină și, când am oprit, toată casa era complet implicată. Am încercat să intrăm la ei.

Vorbind pentru WNEP-TV, el a spus: Copiii care erau acolo și cei doi copii ai mei erau în vizită la unchiul și mătușa lor. Aceștia erau proprietarii casei. Erau acolo în vizită și intrau în piscină și toate cele.

Guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a scris pe Twitter că a fost sfâșiat de tragedie. Crucea Roșie americană a declarat pentru CNN că a reacționat și că îi ajută pe cei care au fost strămutați.