• Reverendul Dr. Iain Greenshields a fost invitat la sfârșitul săptămânii trecute să țină o predică la biserica parohială locală pe care Elisabeta o frecventa de obicei.
  • Îmi amintesc că am întrebat-o câte țări a vizitat, nu și-a putut aminti câte, dar cu siguranță a început apoi să vorbească despre o gamă largă de oameni pe care i-a întâlnit în întreaga lume.
  • Părea destul de fragilă la început, dar are 96 de ani, desigur… dar când s-a așezat și a început să vorbească știai că ești în prezența reginei, a declarat el.

Regina Elisabeta a fost optimistă, a rememorat amintiri din copilărie și și-a împărtășit angoasa legată de războiul din Ucraina, spune un cleric scoțian care a luat masa cu monarhul cu câteva zile înainte de moartea sa.

În calitate de moderator al Adunării Generale a Bisericii Scoției, reverendul Dr. Iain Greenshields a fost invitat la sfârșitul săptămânii trecute să țină o predică la biserica parohială locală pe care Elisabeta o frecventa de obicei când se afla la Castelul Balmoral.

Ea nu a participat la slujbă, dar Greenshields a luat masa și a luat prânzul cu monarhul în timp ce se afla acolo. Părea destul de fragilă la început, dar are 96 de ani, desigur… dar când s-a așezat și a început să vorbească știai că ești în prezența reginei, a declarat el pentru Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Pur și simplu avea o capacitate remarcabilă de a te pune în largul ei și chiar își făcuse temele. Știa cu cine vorbește… și avea o memorie fenomenal de bună pentru cineva de vârsta ei. Aceste amintiri se refereau la demnitarii pe care i-a întâlnit, la un cal pe care l-a deținut cândva și la copilăria sa.

Sunt ministru în Dunfermline și ea și-a amintit că a deținut un cal care se numea Dunfermline cu mulți ani în urmă, cred că a fost acum aproape 40 de ani… care a câștigat câteva curse pentru ea, a spus Greenshields.

S-a întors la perioada în care era foarte tânără și stătea la Balmoral, a vorbit foarte călduros despre perioada petrecută acolo cu tatăl și mama ei… Îmi amintesc că am întrebat-o câte țări a vizitat, nu și-a putut aminti câte, dar cu siguranță a început apoi să vorbească despre o gamă largă de oameni pe care i-a întâlnit în întreaga lume.

Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și o prezență impunătoare pe scena mondială timp de 70 de ani, a murit în mod pașnic joi după-amiază, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.Întrebată despre starea de spirit a reginei în timpul mesei, la care au participat și prințesa Anne și alții, Greenshields a spus: Foarte optimistă, foarte implicată cu toată lumea, întrebând pe toată lumea ce mai face… și asigurându-se că toată lumea era îngrijită și se simțea în largul ei.

Conversația s-a îndreptat, de asemenea, către războiul din Ucraina. A vorbit despre cât de vexată era de ceea ce se întâmpla în Ucraina, a spus Greenshields. Evident, cineva care a trăit un război în Europa și să vadă din nou un război în Europa ar fi fost ceva care ar fi fost foarte îngrijorător pentru ea. Greenshields a spus că a fost surprins să audă despre moartea reginei.

Nu a existat niciun indiciu că ar fi fost ceva cu adevărat grav în neregulă și ea părea, pentru vârsta ei, (să aibă) multă energie și părea foarte relaxată, a spus el. Așa că să auzi vestea… șocant cred că este un cuvânt nepotrivit de folosit, dar ceva de genul acesta.