• Guvernatorul regional spune că trei dintre cei cinci copii răniți în atacul de sâmbătă se află în stare gravă.
  • Kievul a declarat de luni de zile că se pregătește pentru o contraofensivă majoră împotriva forțelor de ocupație ale Moscovei.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că explozia a avut loc între două clădiri rezidențiale.

Un raid aerian rusesc asupra orașului Dnipro din centrul Ucrainei a rănit 20 de persoane, inclusiv cinci copii, potrivit oficialilor. Serhiy Lysak, guvernatorul regional din Dnipropetrovsk, a declarat sâmbătă că trei dintre copii se află în stare gravă” în urma atacului asupra unui cartier rezidențial. 17 persoane în total sunt tratate în spital, scrie Al Jazeera.

Rapoartele mass-media au precizat că echipele de urgență au scos patru persoane de sub dărâmături în zona cunoscută sub numele de Pidhorodnenska. Lysak a spus că un alt copil era probabil încă prins în capcană. Rapoartele de pe rețelele de socializare au spus că o rachetă rusească a provocat explozia din Dnipro și că o clădire a serviciilor de urgență a fost, de asemenea, lovită.

Nu a existat nicio confirmare a unui atac cu rachete din partea oficialilor militari ucraineni. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a scris de asemenea pe Telegram, a declarat că explozia a avut loc între două clădiri rezidențiale.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Din păcate, există oameni sub dărâmături”, a scris Zelenski. Încă o dată, Rusia dovedește că este un stat terorist”. Moscova neagă că forțele sale militare vizează civili. imagini postate pe rețelele de socializare au arătat echipe de salvare care lucrau la o clădire distrusă și fumegândă, printre grămezi de materiale de construcție răsucite.

Raidurile aeriene rusești deasupra Ucrainei s-au intensificat în ultimele săptămâni, la fel ca incursiunile în direcția opusă. Oficialii ruși au declarat sâmbătă că bombardamentele ucrainene au ucis două persoane în Belgorod, o regiune de frontieră care a fost lovită de atacuri repetate în această săptămână. Cele mai recente decese ridică bilanțul general în satele de frontieră din Belgorod la șapte în această săptămână.

Kievul a declarat de luni de zile că se pregătește pentru o contraofensivă majoră împotriva forțelor de ocupație ale Moscovei, în timp ce încearcă să recupereze teritoriul pierdut de la invadarea Rusiei în februarie 2022.

Citește și: