• Războiul din Ucraina a împlinit un an și s-a demonstrat că planurile președintelui rus Vladimir Putin de a invada țara vecină nu s-au îndeplinit.
  • Documente sustrase dezvăluie că Putin a plănuit ca Occidentul să intre în panică după o victorie fulgerătoare a trupelor rusești în Ucraina și apoi a vizat prăbușirea NATO.
  • Președintele rus a crezut că, după succesul său uluitor în Ucraina, restul Europei va fi îngenuncheată de Rusia.

Războiul din Ucraina a împlinit un an și s-a demonstrat că planurile președintelui rus Vladimir Putin de a invada țara vecină nu s-au îndeplinit. În cazul în care mai existau îndoieli, un raport al FSB, serviciile secrete rusești, la care The Sun a avut acces, arată care erau planurile autocratului atunci când a decis să întoarcă cu susul în jos tabla de șah internațională.

Documente sustrase dezvăluie că Putin a plănuit ca Occidentul să intre în panică după o victorie fulgerătoare a trupelor rusești în Ucraina și apoi a vizat prăbușirea NATO. Președintele rus a crezut că, după succesul său uluitor în Ucraina, restul Europei va fi îngenuncheată de Rusia.

Următorul pas ar fi trimiterea unui ultimatum Occidentului pentru a accepta ocuparea Ucrainei de către Rusia și crearea unei zone declarate de interdicție aeriană deasupra Poloniei și a statelor baltice. După aceea, triada nucleară a Rusiei ar fi activată, spune sursa citată de The Sun, referindu-se la armele nucleare lansate de la sol, din aer și de pe submarin. Acest lucru ar duce la „retragerea mai multor țări din NATO” și, eventual, din Uniunea Europeană.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Toate acestea, crede Putin, ar însemna o prăbușire fundamentală a Occidentului în timpul alocat (de Putin) după ce a fost emis ultimatumul. Țările occidentale panicate ar emite apeluri separate către Rusia, confirmând că nu întreprind acțiuni agresive împotriva Rusiei și că nu vor fi parte a unui posibil război”. Toate acestea ar aduce Rusia la o putere comparabilă cu cea a fostei Uniuni Sovietice.