Un raport confidențial al serviciilor secrete rusești dezvăluie că Putin a plănuit prăbușirea NATO după invazia din Ucraina

Războiul din Ucraina a împlinit un an și s-a demonstrat că planurile președintelui rus Vladimir Putin de a invada țara vecină nu s-au îndeplinit. În cazul în care mai existau îndoieli, un raport al FSB, serviciile secrete rusești, la care The Sun a avut acces, arată care erau planurile autocratului atunci când a decis să întoarcă cu susul în jos tabla de șah internațională.

Documente sustrase dezvăluie că Putin a plănuit ca Occidentul să intre în panică după o victorie fulgerătoare a trupelor rusești în Ucraina și apoi a vizat prăbușirea NATO. Președintele rus a crezut că, după succesul său uluitor în Ucraina, restul Europei va fi îngenuncheată de Rusia.

Următorul pas ar fi trimiterea unui ultimatum Occidentului pentru a accepta ocuparea Ucrainei de către Rusia și crearea unei zone declarate de interdicție aeriană deasupra Poloniei și a statelor baltice. După aceea, triada nucleară a Rusiei ar fi activată, spune sursa citată de The Sun, referindu-se la armele nucleare lansate de la sol, din aer și de pe submarin. Acest lucru ar duce la „retragerea mai multor țări din NATO” și, eventual, din Uniunea Europeană.

Toate acestea, crede Putin, ar însemna o prăbușire fundamentală a Occidentului în timpul alocat (de Putin) după ce a fost emis ultimatumul. Țările occidentale panicate ar emite apeluri separate către Rusia, confirmând că nu întreprind acțiuni agresive împotriva Rusiei și că nu vor fi parte a unui posibil război”. Toate acestea ar aduce Rusia la o putere comparabilă cu cea a fostei Uniuni Sovietice.

Exit mobile version