• Un cetățean român a fost reținut vineri pentru transmitere de informații militare către Rusia.
  • Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului.
  • La perchezițiile domiciliare au fost reținute mai multe probe.

DIICOT a anunțat, azi într-un comunicat de presă, că a reținut un cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Acesta a supravegheat obiective militare românești și NATO, începând cu 2022, iar informațiile colectate, inclusiv fotografii, au fost transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. DIICOT a sesizat Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

De ce fapte îl acuză DIICOT pe cetățeanul român?

DIICOT nu a transmis niciun nume, dar unele surse spun că este vorba despre un bărbat din Ploiești care ar fi anunțat că urmează să candideze ca independent la Primărie. Inculpatul nu este angajat într-o instituție. El ar fi filmat convoaie militare și ar fi transmis imagini către Rusia.

DIICOT îl acuză de supravegherea unor obiective militare românești sau care aparțin de NATO, amplasate lângă Tulcea. Aceștia anunță că în urma perchezițiilor domiciliale efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

DIICOT nu a precizat dacă este vorba despre o tehnică militară românească sau NATO, sau dacă Rusia era interesată de tehnica destinată Ucrainei care traversa țara noastră.

Citește și