• Trendul „quiet vacationing” reprezintă angajații care își iau liber, fără a anunța angaja.torul.
  • 24% dintre cei din Gen Z au adoptat acest trend la locul de muncă.
  • Trendul „quiet vacationing” ia amploare în rândul angajaților.

După trendurile clasice cunoscute pe rețelele de socializare, un nou trend numit „ quiet vacationing” ia amploare printre angajați. Ce este acest trend? Pur și simplu pleci în vacanță fără să anunți angajatorul.

Ce este de fapt acest trend?

Trend-ul îi scoate în față pe angajații care își iau liber fără a anunța pe cineva și fără să-și depună concediu. Un sondaj recent realizat de The Harris Poll arată că aproape patru din zece mileniali și-au luat liber fără a-și informa șeful. Doar 24% dintre Gen Z și Gen X au făcut același lucru.

Milenialii sunt mai inventivi atunci când vine vorba de muncă, în ideea în care ei se prefac foarte bine că muncesc, când de fapt doar mișcă cursorul pe ecran pentru a-și menține statusul activ, asta în timp ce doar 30% dintre cei din generația Z fac asta. În plus, 37% dintre mileniali și-au programat mesajele să fie trimise în afara orelor de muncă pentru a crea impresia că lucrează peste program, față de doar 27% dintre cei din generația Z.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

Sondajul arată că 78% dintre angajații americani nu și-au folosit toate zilele de concediu disponibile iar aici principalele motive pentru care nu își iau liber includ presiunea de a fi mereu disponibili, dar și volumul mare de muncă.

Mai mult de jumătate dintre angajați au declarat că au răspuns la apeluri legate de muncă în timpul vacanțelor, iar 86% au verificat e-mailurile de la șefi, ceea ce sugerează că timpul de la job și cel personal se amestecă mai mereu.

În concluzie, acest trend devine o strategie populară printre mileniali pentru a-și gestiona timpul liber și a se deconecta de la muncă, chiar și fără aprobarea oficială a angajatorilor.

Citește și