• Guvernul din Ucraina le permite femeilor să lucreze în condiții periculoase.
  • Companiile ucrainene fac presiuni asupra guvernului pentru a scuti mai mulți angajați de serviciul militar.
  • Trupele din Ucraina pierd tot mai mult teren în partea de est și nord a țării.

În Ucraina femeile vin la putere. În timp ce bărbații își părăsesc locurile de muncă pentru a lupta împotriva Rusiei, guvernul ucrainean a suspendat legea care interzicea femeilor să lucreze în condiții periculoase – inclusiv în subteran. Așa au ajuns să lucreze în mine.

Care este situația în Ucraina, de ce ajung femeile să lucreze în mine?

În contextul în care războiul se află în cel de-al treilea an, unele femei se orientează către sectoare ale economiei dominate în mod tradițional de bărbați pentru a le suplini lipsa tot mai mare. Desigur, și companiile fac presiuni asupra guvernului pentru a scuti mai mulți dintre angajații lor de serviciul militar, argumentând că o economie puternică este esențială pentru susținerea efortului de război. Dar, în condițiile în care trupele ucrainene pierd acum teren în estul și nordul țării, Kievul nu prea are de ales. O nouă lege de mobilizare a intrat în vigoare săptămâna trecută, obligându-i pe toți bărbații eligibili pentru serviciul militar să se înroleze.

Wall Street Journal spune povestea unei ucrainence, Olga Khandriga, care este una chiar fericită, contrar așteptărilor. Ea visa să lucreze în subteran, în mina de cărbune din estul Ucrainei. Abia după ce Rusia a invadat țara, a avut ocazia. Olga a studiat pentru a deveni inginer, și acum spune că simte că se află în locul potrivit, și face ceea ce-și dorește. Dar, desigur, sunt și situații în care nu a fost dorința lor să facă asta.

Recomandări

BAJRAMI INTRĂ ÎN ISTORIE
FACEM EDUCAȚIE PARENTALĂ ÎN ȘCOLI?
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU
ISRAELUL ANUNȚĂ O PAUZĂ DE LA LUPTE

Citește și