• Trenurile de metrou Alstom întârzie foarte mult până să ajungă în România.
  • În România ar trebui să ajungă 37 de trenuri, dar numai 3 sunt produse.
  • În cel mai bun caz, vei circula cu aceste trenuri la sfârșitul anului.

Sunt întârzieri foarte mari la trenurile de metrou Alstom pentru București. În total vor ajunge 37 de trenuri în țară, dar numai 3 sunt deja produse. Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în țară la final de 2023. Când vei putea circula cu el? Dacă ai noroc, la finalul acestui an. Punerea în circulație a unui tren nou nu este un proces atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere.

De ce nu circulăm deja cu trenul nou?

Procesul nu este atât de simplu, după cum a explicat și Directorul General al Alstom pentru România, Bulgaria și Moldova. Fiecare dintre aceste 3 trenuri deja produse parcurge anumite etape pentru a fi certificat. Etapele sunt parcurse în paralel astfel încât să se poată economisi timp.

Primul tren a fost dus la Inelul Feroviar din Cheia pentru a fi testat. Al doilea tren a fost adus la București, urmând să fie făcute teste și pentru acesta, iar al treilea tren a fost dus în Germania pentru alte teste. La sfârșitul lunii iunie toate rezultatele vor fi depuse și se va lua decizia ca la sfârșitul anului să putem circula cu un tren nou. Tot atunci vor fi certificate și celelalte trenuri.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Citește și